Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā; advokāts vaino sievieti naudas izspiešanā (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Twitter: @noah_bullard

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā, vēsta laikraksts "The New York Post".

Kā informē laikraksts "The New York Post", Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7.februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir sākušas izmeklēšanu.

Incidents noticis 7.februārī. Porziņģis esot cietušo, kurai ir aptuveni 20 gadi, apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni plkst.2 naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem, turklāt viņa tam piekritusi. Savukārt ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 dolāru (60 600 eiro).

Savukārt Porziņģa advokāts Rolands Riopells norāda, ka viņa klients pilnībā noraida izskanējušās apsūdzības.

"Mēs 2018.gada 20.decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par sākto izmeklēšanu informējām NBA," teica advokāts, atturoties no jebkādiem komentāriem.

Savukārt "The New York Daily News" laikrakstam Riopells atklāja, ka viņi jau pirms vēršanās varasiestādēs veikuši rūpīgu izmeklēšanu.

"Pirms devāmies pie tiesībsargājošām institūcijām, mēs šajās apsūdzībās veicām padziļinātu izmeklēšanu. Šī sieviete centās no Kristapa izspiest naudu. Lai varētu dabūt naudu, viņa tam veltīja vairākus mēnešus," uzsvēra Riopells, kurš piebilda, ka izspiešanas lietu izmeklē ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Porziņģa advokāts sievieti nosauca par morāli nestabilu, lai gan viņa esot gaiša personība.

Galerija: Kristaps Porziņģis - jaunais Dalasas "Mavericks" basketbolists 

Informēts par šo lietu bijis arī Porziņģa pašreizējais klubs Dalasas "Mavericks" - "Knicks" vadība par to informējusi 31.janvārī, kad latvietis tika aizmainīts, vēsta ietekmīgais ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.

Pēc ceļgala traumas Porziņģa atgriešanās laukumā tiek gaidīta nākamsezon

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu