Parabobslejists Brants iegūst ceturto vietu pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alvils Brants
Alvils Brants Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas parabobslejists Alvils Brants svētdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā.

Par pasaules čempionu tikmēr tika kronēts kanādietis Lonijs Bisonets, kurš četru braucienu summā par 0,86 sekundēm apsteidza britu Koriju Mapu. Savukārt trešais bija zviedrs Sebastians Vestins.

Vēl pēc sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem Brants bija trešais, bet svētdien viņš uzrādīja tikai sesto un vienpadsmito rezultātu, kas lika noslēgumā ieņemt dalītu ceturto vietu. No uzvarētāja viņš atpalika par 1,72 sekundes, kamēr no godalgoto trijnieka latvieti šķīra 0,1 sekunde.

Kopumā startēja 13 sportisti.

Bisonets ir šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētājs. Tikmēr Brants kopvērtējumā ieņēma septīto vietu, Artūrs Klots bija 14.pozīcijā, bet Annija Krūmiņa ierindojās 20.pozīcijā.

Iepriekšējos divos čempionātos triumfēja Klots.

Parabobslejs netiks iekļauts arī 2022.gada ziemas paraolimpiskajās spēlēs.

Parabobslejā sportisti startē ar monobobsleja kamanām. Braucēja svars kopā ar kamanām nedrīkst pārsniegt 280 kilogramus. Parabobslejā piedalās dalībnieki ar muguras smadzeņu bojājumiem un kāju amputācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu