"Flames" nodrošina uzvaru NHL Rietumu konferences kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalgari "Flames" hokejisti
Kalgari "Flames" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Kalgari "Flames" komanda svētdien nodrošināja triumfu šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta Rietumu konferences kopvērtējumā. 

"Flames" svētdien izbraukumā ar rezultātu 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) pieveica Sanhosē "Sharks" vienību, kas ir tās tuvākā sekotāja. Šis panākums garantēja Kalgari klubam pirmo vietu Rietumu konferencē.

Šī komanda pagājušajā sezonā nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, bet šogad tai izdevies uzvarēt savā divīzijā pirmo reizi kopš 2006.gada.

"Mums šī ir laba sezona un bijis labs regulārais čempionāts, bet mēs zinām, ka Stenlija kausa izcīņā mūs gaida smags darbs," pauda "Flames" kapteinis Marks Džordāno.

"Flames" vienība uzvarējusi astoņās no pēdējām 11 spēlēm.

Tikmēr zaudējumu svētdien piedzīvoja Austrumu konferences vicelīdere Bostonas "Bruins", kas izbraukumā ar 3:6 (0:2, 3:0, 0:4) atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu.

Lielisku sniegumu "Red Wings" sastāvā demonstrēja Entonijs Manta, kurš guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, gūstot savu pirmo "hat-trick" karjerā. Pēdējo piecu maču laikā viņš pamanījies izcelies ar pieciem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Domāju, mēs šajā spēlē necienījām pretinieku, ņemot vērā, ka tā ir komanda, kas spēj gūt vārtus un spēlē tiešām labi," pēc cīņas pikts bija "Bruins" galvenais treneris Brūss Kesidijs.

Savukārt cīņu par Stenlija kausa izcīņu turpina Arizonas "Coyotes", kas svētdien savā laukumā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) apspēlēja Minesotas "Wild".

Savu piekto "sauso" spēli šosezon aizvadīja "Coyotes" vārtsargs Dārsijs Kempers, kurš atvairīja visus 39 pretinieku metienus.

No iekļūšanas Stenlija kausa izcīņā Arizonas klubs atpaliek tikai par punktu, bet līdz regulārā čempionāta beigām tam atlikušas trīs spēles.

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pārspēt Karolīnas "Hurricanes".

Citviet jau septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 122 punktiem 78 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 103 punktiem 79 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 97 punktiem 79 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", bet septīto pozīciju ar 94 punktiem 79 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets".

Vēl 14.vietā ar 72 punktiem 79 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 62 punktiem 78 mačos ir Otavas "Senators", kurā spēlē uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 105 punktiem 79 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par astoņiem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu