"Kurbada" stūrmanis Macijevskis: Kopumā aizvadījām labu sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Macijevskis
Aleksandrs Macijevskis Foto: HK "Kurbads"

Lai arī Latvijas eksčempionei "Kurbads" ir sliktas sajūtas par zaudējumu "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā, kopumā komanda aizvadīja labu sezonu, uzskata vienības galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis.

"Mogo" komanda svētdien OHL finālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica iepriekšējo divu gadu čempionus "Kurbads", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2 un otro reizi vēsturē tiekot pie Latvijas čempiontitula.

Macijevskis sarunā ar aģentūra LETA norādīja, ka svētdienas spēlē pievīla uzbrukums.

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Iespējams, soliņa dziļums uzbrukumā bija galvenais faktors, kāpēc neizdevās uzvarēt," sarūgtināts bija Macijevskis.

"No pirmajām spēles minūtēm gribējām spēlēt uzmanīgi. Nedomājām par kļūdām vai zaudējumu, gājām uz uzvaru."

Treneris uzvēra, ka taktiskais zīmējums šajā spēlē nemainījās, taču komandai pietrūcis veiksmes.

"Pie 1:0 varējām iemest un panākt divu vārtu pārsvaru, tad spēle būtu iegrozījusies citādāk. Vajadzēja pielikt vairāk uzbrukumā un salauzt spēli, taču neizdevās," sacīja Macijevskis.

Par spīti zaudējumam finālsērijā treneris atzina, ka sezona bijusi veiksmīga.

"Bija labi brīži Kontinentālajā kausā, tāpat izdevās Latvijas regulārais čempionāts - mums ir ar ko lepoties," uzskata treneris.

"Protams, ir sliktas sajūtas par zaudējumu finālā, bet kopumā komanda aizvadīja labu sezonu un spēlētāji var būt lepni par padarīto."

Sarunas noslēguma Macijevskis noteica, ka cer arī nākamajā sezonā trenēt "Kurbads" hokejistus.

Tikmēr "Kurbads" aizsargs un kapteinis Toms Bluks bija vīlies par svētdienas neveiksmi.

"Sākumā jāiemet vārti, tikai tad vari uzvarēt. Ar vienu golu ir par maz," skarbs bija Bluks.

"Mačā, iespējams, pietrūka aukstasinības, pati spēle bija laba un saturīga. Bija jārealizē momenti, tad būtu uzvarējuši."

Arī Bluks šo sezonu "Kurbads" izpildījumā novērtēja kā labu.

"Man individuāli bija normāla sezona. Komanda lielos vilcienos aizvadīja labu sezonu. Protams, gribējās to noslēgt pozitīvi, taču diemžēl nesanāca," rūgtumu neslēpa komandas kapteinis.

"Kurbads" klubs Latvijas čempionāta finālā ir spēlējis kopš 2014.gada, taču tikai divreiz tam izdevies triumfēt, bet četras reizes nācies samierināties ar sudraba medaļām.

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja "Mogo", otrie bija "Kurbads" hokejisti, trešo vietu ieņēma "Zemgale"/LLU, bet ceturtā bija "Prizma". Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Abas komandas finālsērijā tikās arī pirms diviem gadiem, kad "Kurbada" hokejisti sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles un pirmo reizi vēsturē kļuva par čempioniem. Tāpat abas vienības pēc Latvijas kausa atjaunošanas trīs reizes tikās šīs trofejas izcīņas finālā, visos trīs mačos sīvā cīņā uzvarot "Mogo" komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu