BK "Ventspils" apvienotā čempionāta "Final Four" nepalīdzēs Džonsons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ārons Džonsons
Ārons Džonsons Foto: bkventspils.lv

Valsts čempionei "Ventspils" šonedēļ gaidāmajās "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka sacensībās būs jāiztiek bez viena no saviem līderiem Ārona Džonsona, atklāja kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Amerikāņu saspēles vadītājs Džonsons svētdien ceturtdaļfināla atbildes spēlē pret Igaunijas klubu Pērnavas "Sadam" ceturtajā ceturtdaļā guva kājas traumu un laukumā vairs neatgriezās. Tas gan netraucēja ventspilniekiem divu maču summā gūt virsroku un iekļūt finālčetrinieka sacensībās, kur pusfinālā būs jātiekas ar "Ogri".

"Final Four" notiks piektdien un sestdien Tallinā, bet kļuvis skaidrs, ka Džonsons traumas dēļ nespēs Ventspils komandai palīdzēt. Amerikānis apvienotajā čempionātā šosezon vidēji mačā guvis 10,4 punktus un veicis 6,7 rezultatīvas piespēles.

Tiesa, "Ventspils" klubs cer, ka Džonsons atgriezīsies uz Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīru.

"Ventspils" komanda šosezon regulāri saskārusies ar sastāva problēmām, ko izraisījušas tieši veselības likstas. Reti kad vienība spēlējusi pilnā sastāvā, bet jau kopš paša sezonas sākuma tai nevar palīdzēt Jānis Antrops.

Apvienotā čempionāta finālčetriniekā iekļuvusi arī Latvijas vicečempione "VEF Rīga", bet pēdējā dalībniece noskaidrosies Tallinas "Kalev"/"Cramo" un "Tartu Universitāte" divkaujā. Pirmajā mačā ar 84:59 triumfēja Tallinas klubs, bet atbildes cīņa notiks otrdien.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu