Merzļikina komandas biedrs Bobrovskis atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsarga Elvja Merzļikina komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets" Sergejs Bobrovskis atzīts par aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni.

Par pagājušās nedēļas otro spožāko zvaigzni atzīts Detroitas "Red Wings" kreisās malas uzbrucējs Tailers Bertuci, bet trešās spožākās zvaigznes gods šoreiz Arizonas "Coyotes" vārtsargam Dārsijam Kuemperam.

Merzļikina kolēģis Bobrovskis pagājusšajā nedēļā palīdzēja Kolumbusas komandai izcīnīt četras uzvaras tikpat mačos, to laikā vidēji zaudējot tikai vienus vārtus un atvairot 96,6% pretinieku metienu. Divos no četriem mačiem Krievijas vārtsargs palika nepārspēts. 

Kā zināms, Merzļikins noslēdzis līgumu ar "Blue Jackets" klubu, bet šosezon, visticamāk, vēl NHL nedebitēs. Jau iepriekš bija zināms, ka Bobrovskis pēc šīs sezonas atstās Kolumbusas vienību, bet Merzļikinam paredz cīņu par pirmā numura vietu "Blue Jackets" vienībā ar savu vienaudzi Jonasu Korpisalo no Somijas.

Savukārt Bertuci aizvadītajā nedēļā palīdzēja izcīnīt "Red Wings" četras uzvaras tikpat spēlēs. Vienlaikus Detroitas komanda izcīnīja arī piekto uzvaru pēc kārtas. Pēd''ejos trijos mačos Bertuci katrā izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem, bet kopumā četros mačos viņam trīs gūtu vārti un septiņas rezultatīvas piespeles. Bertuci kļuva par pirmo "Red Wings" spēlētāja kopš leģendārā Stīva Aizermana, kurš spējis gūt trīs punktus vismaz trijos mačos pēc kārtas. Aizermans to izdarīja tālajā 1992./1993.gada sezonā.

Visbeidzot "Coyotes" vārtsargs Kuempers atvairīja 95 no 97 pretinieku metieniem, bet Arzionas štata komanda trijos mačos izcīnīja divas uzvaras. Kuempers vidēji savos vārtos ielaida 0,65 ripas un atvairīja 97,9% metienu. 28 gadus vecais Saskatūnas provincē dzimušais vārtsargs tagad ir NHL labāko vārtsargu desmitniekā gan pēc vidēji ielaisto ripu skaita vidēji mačā, gan pēc atvairīto metienu vidējās procentuālās izteiksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu