Latvijā norisināsies e-autosporta čempionāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EGP Latvia

​Sekojot pasaules tendencēm, RA Events Latvijā šogad rīkos divus e-sporta čempionātus – E-autosport Grand Prix (EGP) rallija un rallijkrosa disciplīnās. Sacensības notiks ar Latvijas Automobiļu Federācijas atbalstu, sniedzot iespēju čempionātu uzvarētājiem braukt trasē ar Sports Racing Technologies komandas īstu sacīkšu automašīnu.

EGP 2019. gada sezona iesāksies ar rallija disciplīnas sacensībām, kuru fināls plānots FIA Eiropas rallija čempionāta posma Rally Liepāja laikā, savukārt rallijkrosa sacensības sāksies tuvāk vasaras periodam ar atlases kārtu RallyX Nordic Latvijas posma laikā un lielo finālu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia ietvaros.

“E-sportu nozare pasaulē strauji aug un gūst arvien lielāku interesi ne tikai no dalībnieku, bet arī komandu, čempionātu, sponsoru un sabiedrības puses. RA Events autosporta nozarē darbojas jau 10 gadus, un šis ir nākamais attīstības solis – vēlamies savienot virtuālo vidi ar klasisko autosportu, parādot abām pusēm, kas notiek “aiz priekškara”. Svarīgi, ka mūsu iniciatīvu ir novērtējuši arī Pafbet Score, Latvijas Automobiļu Federācija un viena no lielākajām autosporta komandām Latvijā – Sports Racing Technologies, kuri snieguši ievērojamu atbalstu, lai šie čempionāti norisinātos legāli, pareizi un ar vērtīgu balvu labākajiem,” par EGP stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

“Latvija autosporta pasaulē ir pazīstama ar inovatīvu pieeju – mums ir izcili inženieri, pērn mums pirmajiem pasaulē bija elektrisko kartingu čempionāts. Savukārt e-autosports ir joma, kurā savus spēkus vēl tikai mēģināsim, taču esam pārliecināti, ka projekts nonācis drošās rokās un mums izdosies sasniegt jaunas virsotnes arī šajā virzienā, kas mums – Latvijas Automobiļu federācija – liels solis nākotnes virzienā, ko jau ir spērusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA),” par jauno projektu izsakās LAF prezidents Raimonds Kisiels.

Foto: EGP Latvia

Gan rallija, gan rallijkrosa disciplīnās paredzētas divas ieskaites grupas – “World Open” profesionāliem autosportistiem un spēlētājiem ar e-sports pieredzi un “National” grupa jebkuram interesentam bez iepriekšējas profesionālas pieredzes. Čempionātu uzvarētājiem abās klasēs Sports Racing Technologies nodrošinās iespēju braukt trasē ar īstu autosacīkšu tehniku. Rallija čempionāta uzvarētāji varēs izmēģināt Baltic Open klases Subaru Impreza STI auto, bet rallijkrosa čempionāta ātrākie sēdīsies pie RX2 klases auto stūres.

“Mūsdienu sabiedrība, it īpaši jaunatne, dzīvo daudz citādāk nekā tas notika pirms 20 vai 30 gadiem, un ir skaidri redzams, ka e-sports uzņem apgriezienus un ieņem arvien stabilāku vietu līdzās klasiskajam sportam. Vienlaikus jāsaka, ka pasaulē ir daudzi piemēri, kad e-autosportists pierāda sevi kā lielisku pilotu pie sacīkšu auto stūres. Ļoti iespējams, ka tāds talants ir arī šeit pat Latvijā, un mēs gribam iet līdzi laikam un atbalstīt šādu iniciatīvu, dodot cilvēkiem iespēju sevi pierādīt,” komentē SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis.

“Esam ļoti gandarīti piedalīties E-Autosport Grand Prix tapšanā, kas būs absolūts jaunums Latvijā. Pasaulē pēdējos gados vērojama ļoti strauja e-sporta attīstība, tāpēc būs ļoti interesanti noskaidrot, cik ļoti populārs e-sports ir Latvijā. Turklāt šī būs arī lieliska iespēja ikvienam nonākt “Lielajā autosporta pasaulē”,” izmantot iespēju un piedalīties sacensībās aicina ģenerālsponsora Pafbet Score mārketinga vadītājs Latvijā Rihards Streiķis.

“Ar auto-simulatoriem sāku aizrauties 2008. gadā, un tas vēlāk arī radīja interesi izmēģināt savus spēkus pie īsta spēkrata stūres, piedaloties dažādās amatieru sacensībās. Braucot šajās sacensībās, atskārtu, cik noderīga bijusi simulatorā iegūtā pieredze, un cik pielietojamas šīs prasmes ir trasē. 2017. gadā satiku inženieri Kārli Leinertu, kura aizrautība ar simulatoriem un padziļinātas elektromehānikas zināšanas noveda pie SRC Riga auto-simulatoru telpas dibināšanas, kurā tapa Latvijā pirmie profesionālie autosacīkšu simulatori.

Kopš pirmās dienas mūsu ikdienas uzdevums vienmēr ir bijis nodrošināt katram interesentam pieejamu, kvalitatīvu, klasiskajam autosportam maksimāli pietuvinātu pieredzi braukšanā ar sporta auto – tikai braukšanai notiekot telpās, pie monitoriem. Patiess prieks, ka mūsu ilgie pūliņi ir atmaksājušies, un esam partneri tik iespaidīgā projektā kā EGP Latvia. Apzinos, cik liela atbildība nu gulstas uz mūsu pleciem – bet ticu, ka ar SRC Riga pieredzi spēsim nodrošināt godīgu un līdzvērtīgu “spēles laukumu” ikvienam EGP Latvia dalībniekam!” par gaidāmo čempionātu izsakās SRC Riga vadītājs Jurijs Odorovskis.

EGP rallija čempionāta starts tiks dots 6. un 7. aprīlī Rīgā, Sim Racing Club telpās, kam sekos vizītes Latvijas pilsētās, sniedzot iespēju ikvienam pieteikties un pierādīt savu ātrumu virtuālā trasē. 20 ātrākie katras klases braucēji tiks aicināti piedalīties otrajā atlases kārtā, bet seši labākie no katras ieskaites grupas jau startēs finālsacensībās Rally Liepāja laikā.

SIM RALLY 2019 KALENDĀRS:

6. aprīlis, sākas SIM RALLY 1.kārta    

6.- 7. aprīlis, atlases kārta* Rīgā SRC Riga, Artilērijas iela 29/31    

12.- 14. aprīlis, atlases kārta Rīgā izstāde Auto 2019    

20. aprīlis, atlases kārta Talsos [vieta tiks precizēta]    

21. aprīlis, atlases kārta Ventspilī [vieta tiks precizēta]    

27. aprīlis, atlases kārta Valmierā [vieta tiks precizēta]    

28. aprīlis, atlases kārta Jēkabpilī [vieta tiks precizēta]    

4. maijs, atlases kārta Liepājā [vieta tiks precizēta]    

6. maijs, sākas SIM RALLY 2.kārta    

6.- 19. maijs, otrā atlases kārta Rīgā SRC Riga, Artilērijas iela 29/31    

25. maijs, SIM RALLY 2019 Fināls Liepājā pie LOC Manēžas, Brīvības iela 55  

*šai un citām atlases kārtām savu braukšanas laiku nepieciešams pieteikt mājaslapā egplatvia.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu