Makdeivids kļuvis par NHL mēneša spilgtāko zvaigzni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Konors Makdeivids
Konors Makdeivids Foto: AP/Scanpix

Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids kļuvis par pagājušā mēneša Nacionālās hokeja līgas (NHL) spožāko zvaigzni.

"Oilers" uzbrucējs un kapteinis Makdeivids 14 spēlēs martā guva septiņus vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, kamēr komanda šajās cīņās guva septiņas uzvaras.

Makdeivids ar rezultativitāti atzīmējās 12 no 14 mačiem, turklāt 11 spēlēs guva vismaz divus rezultativitātes punktus, to paveicot astoņās cīņās pēc kārtas, kas ir garākā sērija NHL kopš 2007.gada novembra. Uzbrucējs arī trešo sezonu pēc kārtas spējis gūt vismaz 100 rezultativitātes punktus, kļūdams par piekto hokejistu NHL vēsturē, kurš ko tādu paveicis līdz 23 gadu vecumam.

Ar 41 vārtiem un 74 rezultatīvām piespēlēm Makdeivids pašlaik ir līgas otrais rezultatīvākais hokejists, atpaliekot tikai no Tampabejas "Lightning" zvaigznes Ņikitas Kučerova (39+87).

Savukārt mēneša otrās zvaigznes titulu ieguvis Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš martā 13 spēlēs izcīnīja deviņas uzvaras, turklāt četri no tiem bija "sausā". Kopumā viņš šo maču laikā vidēji ielaida tikai 1,74 ripas un atvairīja 94% metienu, sekmējot komandas iekļūšanu Stenlija kausa izcīņas zonā.

Ar šosezon aizvadītiem deviņiem "sausajiem" mačiem Bobrovskis ir NHL līderis. Šīs sezonas 60 spēlēs viņš caurmērā ielaidis 2,55 vārtus un atsitis 91,4% metienu.

Kā zināms, līgumu ar "Blue Jackets" noslēdzis Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins, turklāt sagaidāms, ka vasarā Bobrovskis pārcelsies uz vienu vienību.

Visbeidzot par marta trešo spožāko zvaigzni kļuvis Breds Maršāns no Bostonas "Bruins". Uzbrucējs 15 maču laikā guva deviņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai trešo sezonu pēc kārtas iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Ar rezultativitāti Maršāns izcēlās 12 no 15 cīņām.

Maršāns ar 35 vārtiem un 63 rezultatīvām piespēlēm šosezon ir piektais rezultatīvākais NHL hokejists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu