Krievijas Bobsleja federācija darīšot visu iespējamo, lai atdotu SOK Zubkova medaļas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Zubkovs
Aleksandrs Zubkovs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) prezidente Jeļena Aņikina darīšot visu iespējamo, lai atdotu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) bobslejista Aleksandra Zubkova 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs iegūtās zelta godalgas, vēsta aģentūra TASS. 

Zubkovs un viņa pārinieks Aleksejs Vojevoda tika atzīti par vainīgiem antidopinga pārkāpumos, un viņiem likts atdot zelta godalgas divniekos un četriniekos. 

SOK Izpildkomiteja 27. martā apstiprināja Soču olimpisko spēļu sacensību rezultātus. Uz tā pamata par spēļu čempioniem četrinieku sacensībās kļuva Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu. 

"Esmu saņēmusi Krievijas Olimpiskās komitejas vēstuli. Mūsu federācija saprot visu medaļu un atribūtu atgriešanu SOK rīcībā," TASS citēta Aņikina. "Lai arī mums nav reālas juridiskas sviras, mēs darīsim visu nepieciešamo un iespējamo, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu."

Iepriekš gan pats Zubkovs izteicās, ka medaļas atdot negrasās. Viņš tās uzskata par godīgā cīņā nopelnītām. 

Melbārdis duetā ar Dreiškenu kļuva arī par bronzas medaļu ieguvējiem bobsleja divnieku sacensībās.

Sākotnēji Latvijas sportisti četriniekos bija otrie, bet divniekos - piektie, bet diskvalifikāciju saņēma arī cits krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kura vadītā ekipāža bija ceturtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu