Medijs: NBA aizliegtu maiņas darījumu, ja būtu pārliecība par Porziņģa vainu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Marks Kubans
Kristaps Porziņģis un Marks Kubans Foto: www.mavs.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība nepieļautu spēlētāju maiņas darījumu, kurā Kristaps Porziņģis pārcēlās no Ņujorkas "Knicks" komandas uz Dalasas "Mavericks" klubu, ja būtu spēcīgs pamatojums uzskatīt, ka Latvijas basketbolists ir vainīgs apsūdzībās par sievietes izvarošanu, vēsta "The New York Times".

"Knicks" un "Mavericks" komandu spēlētāju maiņas darījumam pietuvināta persona, kura nav tiesīga komentēt nianses, paliekot anonīma norādījusi laikrakstam "The New York Times", ka NBA nepieļautu Porziņģa pārcelšanos uz Dalasu, ja būtu spēcīgs pamatojums uzskatīt, ka Latvijas basketbolists ir vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Laikraksts arī vēsta, ka NBA vadība sagaidīs izmeklēšanas rezultātus un vadīsies pēc attiecīgās situācijas, pagaidām nepiespriežot Porziņģim nekādas sankcijas.

Saskaņā ar spēlētāju asociācijas (NBAPA) un līgas kopīgo politiku par seksuāla rakstura uzbrukumiem, NBA vadībai ir tiesības pat atstādināt spēlētāju no dalības līgā, ja uzskata to par vajadzīgu.

NBAPA iepriekš jau nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, ka tā ir nostājusies Porziņģa pusē.

"Mavericks" kluba vadība iepriekš bija apņēmusies jūlijā noslēgt ar Porziņģi piecu gadu līgumu par 158 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu Latvijas basketbolistam.

Savukārt pirmdien "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans atteicās atbildēt, kad viņam žurnālists uzdeva jautājumu - vai komanda joprojām vēlas noslēgt finansiāli tik lielu līgumu ar Porziņģi.

Tiesa, Kubans arī izteicies, ka "vajadzētu saglabāt veselo saprātu" attiecībā uz Porziņģim izvirzītajām apsūdzībām, tādējādi netieši norādot, ka Latvijas basketbolists nav izdarījis seksuāla rakstura noziegumu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu