Rīgas "Celtnieks" un Dobeles "Tenax" handbolisti iekļūst virslīgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Celtnieks" handbolisti
Rīgas "Celtnieks" handbolisti Foto: Handbola klubs Celtnieks/Facebook

Rīgas "Celtnieks" un Dobeles "Tenax" komandas sestdien sasniedza "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas finālu.

Pusfināla izšķirošajā - trešajā - spēlē "Celtnieks" savā laukumā ar rezultātu 30:23 (14:9) droši apspēlēja Ludzas "Latgolu", sērijā līdz diviem panākumiem triumfējot ar 2-1.

"Celtnieks" labā sešus vārtus iemeta Artis Kurmēns, kamēr "Latgols" rindās ar septiņiem precīziem metieniem atzīmējās Endijs Kušners.

Vēl pirmās minūtes starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr pirmā puslaika beigās "Celtnieks" veica nelielu izrāvienu un panāca 14:9, ar šādu rezultātu arī vienībām dodoties lielajā pārtraukumā. Otrajā puslaikā "Latgols" nespēja pietuvoties tuvāk par divu vārtu tiesu, bet beigās "Celtnieks" pat ieguva astoņu vārtu handikapu.

Tikmēr otrā pusfinālā "Tenax" savā laukumā ar 29:16 (15:8) sagrāva "Ogri", arī sērijā triumfējot ar 2-1.

Dobeles komandas sastāvā septiņus vārtus iemeta Andis Ērmanis.

Ceturtdaļfinālā "Latgols" divu maču summā ar 57:47 uzvarēja "Vaiņodi", bet "Ogre" ar 59:58 apspēlēja "Jūrmalas Sportu". Vietas pusfinālā bija jau nodrošinājušas regulārā čempionāta spēcīgākās komandas Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieks".

Pusfinālā cīņas notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu