"Lightning" atkārto NHL rekordu; Kučerovs pārraksta Krievijas hokeja vēsturi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ņikita Kučerovs
Ņikita Kučerovs Foto: AP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" komanda sestdien atkārtoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu sezonā izcīnītajās uzvarās, savukārt Ņikita Kučerovs kļuva par visu laiku rezultatīvāko Krievijas hokejistu vienas sezonas ietvaros.

"Lightning" sestdien izbraukumā ar rezultātu 6:3 (0:2, 3:0, 3:1) pārspēja Bostonas "Bruins", izcīnot 62. uzvaru 82 mačos NHL regulārajā čempionātā.

Līdz ar to Tampabejas vienība atkārtojusi NHL rekordu, jo 62 uzvaras savulaik izcīnīja arī Detroitas "Red Wings" komanda, kas to paveica 1995./96. gada sezonā.

Tiesa, 1996. gadā "Red Wings" nespēja izcīnīt Stenlija kausu, Rietumu konferences finālā piekāpjoties nākamajai čempionei Kolorādo "Avalanche" ar Sandi Ozoliņu sastāvā.

"Lightning" līderis Kučerovs mačā pret "Bruins" izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, NHL regulāro čempionātu noslēdzot ar 128 rezultativitātes punktiem (41 vārti un 87 piespēles), kas ir labākais rādītājs visā līgā.

Pašlaik 25 gadus vecais Kučerovs kļuvis par Krievijas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju vienas sezonas ietvaros. Līdz šim rekords piederēja Aleksandram Mogiļnijam, kurš 1992./93. gada sezonā Bufalo "Sabres" rindās sakrāja 127 punktus (76 vārti un 51 piespēle).

"Šis ir īpašs brīdis, viennozīmīgi," NHL mājaslapā citēts Kučerovs. "Pateicos visiem puišiem par palīdzību, bez viņiem es tagad nebūtu tur, kur esmu šobrīd. Tas ir komandas nopelns."

NHL šosezon rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Kučerovam tuvākais sekotājs bija kanādietis Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers". Viņš sakrāja 116 rezultativitātes punktus (41 vārti un 75 piespēles).

Savukārt labākais vārtu guvējs NHL regulārajā čempionātā šosezon bija krievs Aleksandrs Ovečkins no čempionvienības Vašingtonas "Capitals". Viņš izpildīja 51 precīzu metienu, kā arī veica 38 piespēles.

Līgas labāko snaiperu sarakstā Ovečkinam tuvākais sekotājs bija "Oilers" komandas Vācijas uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš guva 50 vārtus un izpildīja arī 55 rezultatīvas piespēles.

"Lightning" ar 128 punktiem pārliecinoši triumfēja Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā. Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā Tampabeja spēkosies ar Kolumbsas "Blue Jackets" komandu, kuru pārstāv Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Savukārt latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā cīnīsies pret Ņujorkas "Islanders".

Stenlija kausa izcīņa sāksies 10. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu