"Mogo" hokejists Siksnis - Latvijas čempions, topošais filologs un Andris jau trešajā paaudzē (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar "Mogo" komandas triumfu marta pēdējā dienā noslēdzās šīs sezonas "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezona. Par Latvijas čempionu "Mogo" sastāvā kļuva arī 25 gadus vecais uzbrucējs Andris Siksnis, kurš gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas mačos bija viens no vienības līderiem. Portāls TVNET aicināja Siksni uz sarunu gan par hokeju, gan baltu filoloģijas studijām Latvijas Universitātē (LU), gan arī ģimenes tradīciju dēliem dot vārdu Andris.

OHL finālsērijā "Mogo" ar 4-2 uzvarēja iepriekšējo divu gadu čempionvienību "Kurbads". Siksnis desmit izslēgšanas mačos guva divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, bet regulārā čempionāta 36 spēlēs viņam 12 gūti vārti un 19 rezultatīvas piespēles.

Finālsērija bija spraiga, pusei spēļu beidzoties pēc pamatlaika. Siksnis pauda, ka tieši tik sīvu spēkošanos arī abu vienību hokejisti gaidīja.

"Protams, "Mogo" un "Kurbads" ir divas spēkos līdzvērtīgas komandas. Jau bija paredzams, ka sēriju izšķirs detaļas - meistarība, veiksme, aukstasinība, nestandarta lēmumi. Bija sajūta, ka pēdējās divās sērijas spēlēs bijām "svaigāki". Savukārt sērijas trešajā un ceturtajā mačā likās, ka viņi skrien ātrāk. Domāju, ka tieši svarīgākajā brīdī mēs viņus nokausējām," izteicās uzbrucējs.

 "Mogo" līderi ģērbtuvēs esot bijuši gan Kaspars Saulietis, gan komandas kapteinis Renārs Demiters, gan Andrejs Lavrenovs un Rihards Marenis. Lielāko sezonas daļu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" aizvadījušais Marenis esot skaļākās balss īpašnieks komandā, kā arī ļoti labs Sikšņa draugs jau no bērnības.

Siksnis pauda prieku par Mareņa progresu īpaši aizvadītā gada laikā, izceļot, ka viņš noteikti ir pelnījis saņemto uzaicinājumu uz Latvijas izlases treniņiem. Valstsvienības nometnē pirmdien nodarbības sāks arī OHL finālsērijas uzvaras vārtu autors Kārlis Ozoliņš.

Savulaik četras spēles Rīgas "Dinamo" kreklā KHL aizvadījušais Siksnis arī atzina, ka atkal vēlas izmēģināt spēkus kādā ārzemju komandā, bet pirmajam piedāvājumam gan neatsauksies.

Sikšņa dzīvē jau pavisam drīz gaidāms kāds vēl atbildīgāks notikums par OHL finālu. Viņam jāpabeidz studijas LU, kur Andris apgūst baltu filoloģiju. Uzbrucējs ar smaidu sejā sacīja, ka filoloģijas zināšanas noderot arī hokeja vidē, bet kontrastu starp valodu lietojuma līmeņiem treniņā un lekcijās varot just ļoti izteikti.

Hokejista tēvu un vectēvu arī sauc Andris Siksnis. Viņš šo vārdu nes jau trešajā paaudzē, uzsverot, ka ar to ļoti lepojas.

"Par vectēvu nezinu, bet tēvam, šķiet, vārdu izvēlējās viņa māte. Mana mamma arī mani izvēlējās nosaukt par Andri. Tēvs pat sākotnēji tam neesot piekritis. Lepojos, ka esmu Andris Siksnis," sacīja "Mogo" komandas spēlētājs.

Sikšņu ģimene Latvijas mediju vidē ir labi zināma. Andra tēvs Andris Siksnis šobrīd ir "Latvenergo" komunikācijas direktors, savulaik vadījis arī "Latvijas Radio" Ziņu dienestu, bet viņa brālis Jānis Siksnis līdz 2014.gada beigām vadīja "Latvijas Radio". Savukārt otrs brālis Pēteris Siksnis ir dažādu sporta pārraižu komentētājs televīzijā.

Jaunākais no Andriem Sikšņiem atklāja, ka ģimenes kontakti varētu noderēt nākotnē, kad būs jāveido karjera ārpus hokeja. Arī LU viņa uzvārdu atpazīstot, pateicoties ģimenes locekļu iepriekš paveiktajam mediju vidē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu