SKA panāk izšķirošo spēli KHL Rietumu konferences finālā pret CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA hokejisti
Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA hokejisti Foto: AP/Scanpix

Sanktpēterburgas SKA svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences fināla sestajā spēlē savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja Maskavas CSKA, sērijā panākot izšķirošo, septīto spēli.

Pēc sešiem mačiem sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 3-3. Sērijas septītā spēle notiks otrdien Maskavā.

SKA komandā pirmos divus vārtus guva Nails Jakupovs. 2012.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmais numurs spēles 16.minūtē ieslidoja zonā un pēc piespēles saņemšanas no soda metienu apļa raidīja ripu vārtos. Otrā perioda trešajā minūtē viņš dubultoja SKA pārsvaru, laukuma saimniekiem pozicionālā uzbrukumā izspēlējot līdz tukšiem vārtiem.

Tiesa, otrā perioda otrajā pusē CSKA aizsargs Mets Robinsons guva divus atbildes vārtus un izlīdzināja rezultātu. Vispirms bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists no asa leņķa trāpīja pa vārtsarga kāju, ripai ielidojot tīklā, bet pēc tam kanādietis no tuvas distances realizēja vairākumu.

Tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja laukuma saimniekiem, trešā perioda sestajā minūtē Ņikitam Gusevam no iemetienu apļa pretinieku aizsegā realizējot vairākumu un panākot 3:2.

Tikmēr Austrumu konferences finālā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ir vadībā ar 3-2 pret Ufas "Salavat Julajev". Hārtlija iekļūšana Gagarina kausa konferences finālā arī nozīmē to, ka viņš tuvākajā laikā nevarēs pievienoties Latvijas izlasei.

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu