Bertāns turpina spēlēt rezultatīvi; "Spurs" izcīna graujošu uzvaru NBA mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: www.nba.com/spurs

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru.

"Spurs" izbraukumā ar rezultātu 112:90 (24:24, 38:22, 17:17, 33:27) pārspēja vienu no NBA šobrīd vājākajām komandām Klīvlendas "Cavaliers".

Sanantonio izcīnīja trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs, kamēr "Cavaliers" komanda cieta devīto zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās Bertāns laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā viņš realizēja 4 no 5 divpunktu metieniem un 2 no 4 tālmetieniem.

Latvijas basketbolista kontā arī 2 atlēkušās bumbas, 1 pārtverta bumba, 2 kļūdas un +22 lietderības rādītājs, proti - "Spurs" iemeta par 22 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Bertāns.

Bertāna iekrātais +22 rādītājs bija labākais "Spurs" komandā. 

Pašlaik 26 gadus vecajam Bertānam šī ir trešā spēle pēc kārtas, kurā viņš gūst vismaz 10 punktus (iepriekšējos divos mačos viņam 10 un 11 punkti).

"Spurs" rindās rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet vēl pa 14 punktiem pievienoja Demars Derouzens un Petijs Milss.

"Cavaliers" sastāvā pa 16 punktiem guva Brendons Naits un Kolins Sekstons.

Bertāns laukumā devās četrarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad "Spurs" atradās vadībā ar 16:14. Savus pirmos punktus viņš guva ceturtdaļas pēdējā minūtē, kad ar metienu no apakšas panāca 24:20.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē Bertāns ielauzās soda laukumā un atjaunoja "Spurs" komandai vadību (30:29), bet ceturkšņa vidū rūjienietis grozā ieraidīja "trejaci" (39:32). "Spurs" spēles pirmo puslaiku uzvarēja ar 46:42.

Otrajā puslaikā Bertāns spēlē iesaistījās trīsarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām un ar "alley-oop" bumbas triecienu grozā no augšas panāca 74:61.

Ceturtās ceturtdaļas sestajā minūtē latviešu basketbolists pusminūtes laikā realizēja vēl divus metienus un guva piecus punktus, "Spurs" komandai iegūstot 26 punktu pārsvaru (97:73). Minūti vēlāk Bertāns tika nomainīts, bet "Spurs" noturēja drošo vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 112:90.

"Spurs" ar 47 uzvarām 81 spēlē ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Cavaliers" ar 19 panākumiem 81 mačā ir priekšpēdējā starp 15 Austrumu konferences vienībām.

Sanantonio komanda regulārā čempionāta pēdējā spēlē savā laukumā uzņems Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu