"VEF Rīga" līderim Mejerim lauzts deguns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vēl joprojām nav skaidrības par Latvijas vicečempiones basketbolā "VEF Rīga" līdera Mareka Mejera traumas nopietnību, bet spēlētājam pirmdien tiks veikta operācija, aģentūrai LETA pauda kluba direktors Gatis Jahovičs.

Mejeris piektdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pusfināla mačā pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo" saņēma spēcīgu triecienu pa seju, bet sestdien finālā pret "Ventspili" viņš nepiedalījās.

Šobrīd ir skaidrs, ka basketbolistam ir lauzts deguns, turklāt pirmdien viņam plānota operācija, bet konkrēts atveseļošanās laiks vēl nav zināms.

Visticamākais, Mejerim secen ies Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērija. Uzbrucējs šosezon apvienotajā čempionātā caurmērā katrā no spēlēm izcēlās ar 12,0 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām, kamēr VTB Vienotajā līgā viņam vidēji 10,7 punkti un 4,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr joprojām no traumas turpina atgūties cits "VEF Rīga" spēlētājs Roberts Stumbris, kuram pēc krūšu muskuļa plīsuma šī sezona, visticamāk, ir beigusies.

Sestdien apvienotā čempionāta finālā "VEF Rīga" bez lieliem variantiem ar 80:102 zaudēja Latvijas čempionei "Ventspils", kas līdz ar to kļuva par vēsturē pirmo šī turnīra uzvarētāju.

"Fināls nebija tāds, uz kādu bijām cerējuši, jo, skaidrs, uzdevums bija izcīnīt čempiontitulu," atzina Jahovičs, kurš norādīja, ka komanda sezonu apvienotajā čempionātā kopumā aizvadījusi normāli.

"Ņemot vērā, kāda pirms šīs sezonas bija situācija ar Latvijas basketbola klubiem, uzskatu, ka šāda turnīra izveide sevi attaisnoja. Pēc rezultātiem "Kalev"/"Cramo", "Ventspils" un mēs bijām galvastiesu pārāki pār pārējiem, bet no ceturtās līdz pat priekšpēdējai pozīcijai cīņa bija visai sīva un komandas par vietu "play-off" cīnījās līdz pat pēdējai kārtai."

"Skaidrs, ka bija lietas, ko rīkotāji varēja paveikt labāk, bet pēc sezonas visiem ir jāapsēžas pie viena galda un jāsaprot, kas patika un kas nepatika," secinājumus par turnīru izteica Jahovičs.

Jau šonedēļ LBL sāksies ceturtdaļfināli, bet pusfinālu sērijām starts tiks dots nākamās nedēļas izskaņā. "Ventspils" un "VEF Rīga" kā divas labākās komandas Latvijas-Igaunijas līgā jau ir garantējušas sev vietas pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu