Daugaviņš: Gribētu, lai pasaules čempionāts sāktos pēc divām nedēļām (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no potenciālajiem Latvijas hokeja izlases līderiem Kaspars Daugaviņš pirmdien sāka treniņus kopā ar citiem kandidātiem, gatavojoties pasaules čempionātam (PČ), kas maijā risināsies Slovākijā. Viņš ir pie labas veselības un labprāt gribētu, lai turnīrs sāktos jau pēc divām nedēļām. 

Ledus treniņus izlases kandidāti pagaidām aizvada Arta Ābola, Edgara Masaļska un Valērija Kuļibabas vadībā, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

Boba Hārtlija klātneesamības laikā izlases kandidātus vada Ābols. 

"Ja es eju uz ledus kopējā grupā, tad esmu gatavs trenēties. Strādāju," sacīja Daugaviņš. "Vēl jāatgūst fiziskais. Sagatavošanās posms šogad nav tik garš. Dots mēnesis, sešas draudzības spēles. Gatavojamies, viss process notiek pēc Boba Hārtlija plāna, treneri zina, ko darīt. Vienā laivā esam trešo gadu."

Daugaviņš neslēpj, ka komandai šogad ir augsti mērķi.  

"Kā teica [LHF prezidents] Kalvīša kungs, fani kļūst prasīgāki. Pagājušajā gadā komanda bija ceturtdaļfinālā. Domāju, ka neviens nesapratīs, ja mēs tur šogad nebūsim. Tas ir galvenais mērķis, kam mēs gatavojamies," teica Daugaviņš. 

Viņš ledus treniņus aizvada jau trešo nedēļu. Marta sākumā Daugaviņš iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē pret Sanktpēterburgas SKA Maskavas "Spartak" uzbrucējs ietriecās apmalē un laukumu pameta uz nestuvēm. Sākotnējās prognozes par veselības stāvokli bija pesimistiskas, bet, veicot pārbaudes, tika konstatēti tikai sasitumi. 

"Nav tā, ka es nejustos labi. Ja neesi spēļu ritmā, nekad neuzņemsi pilnu spēļu formu. Var trenēties, cik gribi, tomēr ir jāspēlē draudzības spēles, kurās atgūsti savus instinktus un nianses laukumā. Gaidām spēles," pastāstīja Daugaviņš. "Jau nākamajā dienā pēc savainojuma gūšanas sapratu, ka varēšu spēlēt izlasē. Nekas tāds dzīvībai bīstams nebija, un nekas arī nebija jāoperē. Sākumā gan likās, ka būs diezgan smagi..."

Pagaidām Daugaviņš vēl nezina, vai būs komandas kapteinis. Iepriekš viņš šos pienākumus valstsvienībā ir pildījis. 

"Pagājušajā gadā izlasē nespēlēju, un tagad man liekas, ka bijis liels starpposms. Pagājušajā pavasarī nebiju valstsvienībā, un ir tāda sajūta, ka izlasē nav būts kādus piecus gadus," atklāja viens no pieredzējušākajiem izlases hokejistiem. 

Daugaviņam bija ieplīsusi pleca saite, par ko viņš sākotnēji pēc ribu un plaušu sasitumu gūšanas nemaz nenojauta. 

"Saite jau ir par 95% savesta kārtībā. Sapratu, ka gribu spēlēt, laika vēl no tā brīža bija daudz. Varētu arī pēc operācijām paspēt atgūties," uzsvēra uzbrucējs. 

Daugaviņš šosezon bija viens no "Spartak" komandas līderiem. 58 regulārā čempionāta spēlēs viņš izcēlās ar 13 vārtu guvumiem un 23 rezultatīvām piespēlēm. 

 

Šogad pasaules čempionāts sāksies vēlāk nekā ierasts. Daugaviņš gan norāda, ka būtu gatavs turnīrā piedalīties jau pavisam drīz. 

"Es labprāt gribētu, lai pasaules čempionāts sāktos pēc divām nedēļām. Tad mums arī sanāktu ilgāks atvaļinājums, vasarā varētu pabūt vairāk laika ar ģimenēm. Protams, čempionāts ir ļoti vēlu. Tam var ilgāk gatavoties, bet visi zina - ja spēlē KHL un brauc uz pasaules čempionātu, tad hokejs sanāk gandrīz visu gadu. Atbrauc maija beigās, un vēl ir pusotrs mēnesis līdz nometnēm, bet arī tas jāpavada trenējoties, lai kādā nometnē nenosprāgtu. Tā ka īsti ar ģimenēm nesanāk laika atpūtai un ir jāziedo savs laiks, lai spēlētu izlasē," pastāstīja Daugaviņš. 

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu