Virdžīnijas Universitātes basketbolisti pirmo reizi vēsturē kļūst par NCAA čempioniem

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Virdžīnijas Universitātes basketbola komanda "Cavaliers" pirmdien Mineapolisā pirmo reizi vēsturē kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vīru turnīra čempioni.

Finālā "Cavaliers" ar rezultātu 85:77 (32:29, 36:39, 17:9) pagarinājumā pārspēja Teksasas Tehniskās Universitātes vienību "Red Raiders".

Par "Cavaliers" komandas galveno varoni kļuva Deandrē Hanters, kurš 12 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (68:68), bet divas minūtes pirms pagarinājuma beigām ar vēl vienu "trejaci" ieguva Virdžīnijas komandai izšķirošo vadību.

Hanters spēles pirmās 18 minūtes palika "sausā", bet ar 27 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs, kamēr viņa komandas biedrs Kails Gajs iemeta 24 punktus. Pretiniekiem 17 punktus guva Brendons Frensiss.

"Neticami. Mēs šim mērķim strādājām kopš sezonas sākuma. Zinājām, ka revanšēsimies par iepriekšējo gadu. Sasniedzām savu sapni," teica Hanters, kura pārstāvētā komanda pērn bija izlikta ar pirmo numuru, bet cieta zaudējumu jau astotdaļfinālā.

Virdžīnijas komanda finālčetriniekā spēlēja trešo reizi, bet pirmo reizi tika finālā, kamēr pretiniekiem šis bija pirmais "Final Four".

Pērn par čempioniem kļuva Villanovas Universitātes basketbola komanda "Wildcats", kas finālā ar rezultātu 79:62 pārspēja Mičigānas Universitātes vienību "Wolverines".

NCAA sieviešu turnīrā šogad triumfēja Beiloras Universitātes komanda "Lady Bears", kas finālā ar rezultātu 82:81 uzvarēja pagājušā gada čempiones Notrdamas Universitātes dāmu basketbola vienību "Fighting Irish".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu