Oskars Cibuļskis: Izlasē nāku sevi pierādīt

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsargs Oskars Cibuļskis pēc elkoņa traumas sadziedēšanas tuvākajā laikā sāks pilnvērtīgus treniņus Latvijas hokeja valstsvienības gatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Viņš grib pierādīt savas kvalitātes un kopā ar komandu maijā doties uz Bratislavu. 

"Man bija traumēts elkonis, pēdējos trīs mēnešus no tā sūca ārā asinis. Pēc sezonas vajadzēja taisīt operāciju, lai izņemtu lieko, kas tur ir iekšā. To izgrieza, un ir labāk. Lēnā garā ir jāizņem šuves un varēs sākt strādāt," pastāstīja Cibuļskis. "Šuves ņems ārā pēc pāris dienām, un varēs sākt treniņus."

Viņš bija klāt ar izlases kandidātiem pirmajā treniņā, kuru divās grupās vadīja Artis Ābols, kas regulāri kontaktējas ar galveno treneri Bobu Hārtliju un strādā pēc viņa rekomendācijām. Cibuļskis uz ledus nebija, bet strādāja svaru zālē. 

Ābolam treniņos palīdz Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

"Domāju, ka tuvākās nedēļas laikā varēšu strādāt ar pilnu sparu. Tāds ir plāns," žurnālistiem teica Cibuļskis. "Sezonas sākumā es to elkoni pārsitu, vajadzēja šūt. Un sezonas vidū vēlreiz satraumēju. Iekšā sāka krāties ūdens, bet tobrīd operāciju nevarēja taisīt. Bet beigās vajadzēja griezt."

31 gadu vecais Cibuļskis nesen parakstīja jaunu līgumu ar Hradeckrālovas "Mountfield" un arī nākamo sezonu aizvadīs Čehijas augstākajā līgā. Kluba vadība traumu nevērtē kā nopietnu un labprāt Latvijas aizsargu vēlējusies redzēt savās rindās arī turpmāk. 

"Viņi bija ieinteresēti ar mani noslēgt jaunu līgumu, un es biju ieinteresēts palikt," norādīja Cibuļskis. "Piedāvāja labu līgumu, bija apmierināti ar mani un gribēja, lai es palieku."

Par Cibuļski interesi izrādījušas arī komandas no Vācijas un Čehijas. 

Regulārajā čempionātā Čehijas augstākajā līgā Cibuļskis 48 mačos guva trīs vārtus un veica  deviņas rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības koeficients bija +4. Izslēgšanas turnīrā četrās spēlēs Latvijas aizsargs palika bez punktiem. 

"Sezona kopumā bija laba. Nevarētu teikt, ka mēs spēlējām slikti. Cīnījāmies labi, arī izslēgšanas spēles bija tīri labas, bet zaudējām, lai gan pēc spēles un visiem rādītājiem bijām labāki. Pretinieki mūs visas četras reizes apspēlēja vairākumā," teica Cibuļskis. 

Regulārajā čempionātā "Mountfield" ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā. 

"Mountfield" arī nākamajā sezonā spēlēs latviešu uzbrucējs Māris Bičevskis.

"Hradeckrālovā viss ir forši, arī komanda mani labi pieņēmusi. Cilvēki, līdzjutēji ir mani pieņēmuši. Mani atpazīst uz ielas. Tā ir maza pilsēta, kurā viens otru pazīst. Komanda ir draudzīga, un arī apkalpojošais personāls visiem mēģina palīdzēt," sacīja Cibuļskis. "Pilsētā hokejs ir sporta veids numuru viens. Biļetes uz spēlēm ir grūti dabūt, halle gandrīz vienmēr ir pilna. Uz krogu nevar iet, tur mani visi atpazītu."

Čehijā spēlē arī Ralfs Freibergs, Edgars Kulda, Roberts Bukarts un Guntis Galviņš. Latviešu hokejisti Čehijā iespēju robežās satiekas, kontaktējas un apmeklē restorānus.  

 

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs mazāk pārbaudes spēļu nekā ierasts. Šogad sešas. Pirmās divas paredzētas 19. un 21. aprīlī viesos pret Franciju. 

Ļoti iespējams, ka Cibuļskis pirmajās pārbaudes spēlēs nepiedalīsies. 

"Par konkurenci izlasē nedomāju. Skaidrs, jo ir lielāka konkurence, jo labāk. Ja treneris uzskatīs, ka mani vajag ņemt līdzi uz pasaules čempionātu, tad ņems... Ja ne, tad ne. Nāku šeit pierādīt sevi. Tad jau redzēs, kā būs," norādīja Cibuļskis. 

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam. Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu