Rodrigo Ābols: Sezonas sākumā likās, ka katrs metiens būs gols

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Rodrigo Ābols aizvadīja teicamu sezonu Zviedrijas augstākās līgas "Orebro" komandas sastāvā. Kļuva par līgas piekto labāko vārtu guvēju. Uzbrucējs šobrīd Latvijas valstsvienības kandidātu treniņos gatavojas pasaules hokeja čempionātam, kurā arī šogad cer veiksmīgi nospēlēt. Jāstrādā. 

"Ar dažiem draugiem un tēti [Artis Ābols] pirms sezonas smējāmies: ja man kāds pirms sezonas pateiktu, ka es pēc tās būšu piektajā vietā gūto vārtu ziņā līgā, tas liktos kā humors. Smejas par mani... Pati sezona nesākās kā gribētos. Tā iesākās ar pirksta traumu. Nācās izlaist pat sešas nedēļas, bet tas savā ziņā palīdzēja, jo bija saraustīta vasara. Braucu uz Toronto ["Maple Leafs" jauno talantu attīstības nometni]; atbraucot atpakaļ uz Erebrū, nebija īsti laika sagatavoties fiziski," norādīja Ābols. "Lai arī bija salauzts pirksts, slidot, celt svarus un riteni mīt es varēju. Kad man pašam sākās sezona, es arī ļoti labi jutos. Kāpēc tik daudz sakrita? Tāpēc, ka šogad bija lielāka uzticība no treneriem, izcīnīju savu vietu vairākumā, pirmajās maiņās. Kad apkārt ir augstāka kalibra spēlētāji, ir vieglāk iemest vārtus, viņi izveido momentus un arī pats tos izcīni."

23 gadus vecais Ābols "Orebro" komandā Zviedrijā aizvadīja savu otro sezonu. 45 regulārā čempionāta spēlēs viņš izcēlās ar 18 vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Divās izslēgšanas turnīra spēlēs uzbrucējam viena rezultatīva piespēle. 

"Sezona sākās ļoti veiksmīgi. Kā sniega bumbas efekts. Likās, ka katrs metiens, kuru uzmetu pa vārtiem, būs gols. Kad pašam ir pārliecība, kas ir pats galvenais, tad ir ļoti viegli spēlēt," pastāstīja Ābols. 

Klubs Zviedrijā viņam nodrošina dzīvošanu, radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai viņš varētu augt kā spēlētājs. 

Sezonu klubā Ābols noslēdza 18. martā. Pusotru divas nedēļas viņš uz ledus nekāpa, atpūtās.  

"Negribējās šo pauzi garāku vilkt. Ja tā būtu garāka, būtu grūtāk sākt sagatavošanās posmu. Pagājušajā nedēļā sāku slidot Ģirta Ankipāna vadībā ar "Dinamo". Jau tur bija nedaudz grūti. Gribējās ieeļļot motoru. Ienākot izlases nometnē, ir vieglāk, un pēc iespējas labāk varu sagatavoties pasaules čempionātam," skaidroja Ābols. 

Pagājušajā nedēļā Ābols pret bortu nedaudz atsita ceļgalu, bet savainojums nav nopietns. Tomēr drošības nolūkos ap ceļgalu jātur ledus. 

Līgums ar "Orebro" klubu Ābolam ir spēkā vēl uz divām sezonām. Kontraktā ir iestrādāts punkts, kas NHL intereses gadījumā ļauj līgumu pārtraukt. 

Ābols pirms gada veiksmīgi aizvadīja pasaules čempionātu, kurā astoņās spēlēs atzīmējās ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm. Pats hokejists neslēpa, ka turnīrs viņam izdevās. 

Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: AFP/SCANPIX

"Pagājušajā gadā pēc pasaules čempionāta bija par mani interese... Kad aizbraucu uz Toronto, gribējās līgumā iekļaut tādu punktu. Ja paveras iespēja, tad man tā ir jāizmanto," sacīja Ābols. "Priekšā ir pasaules čempionāts, un visādi var notikt. Bet pagaidām mani tas neuztrauc. Ir mēnesis, lai sagatavotos, un kārtīgi jānospēlē, lai ko tādu varētu nopelnīt."

Izlases kandidātiem treniņus divās grupās vada Rodrigo tēvs Artis Ābols, kas regulāri kontaktējas ar galveno treneri Bobu Hārtliju un strādā pēc viņa rekomendācijām. Ābolam treniņos palīdz Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

 

Sezonas laikā Rodrigo bieži komunicē ar tēvu un uzklausa viņa viedokli. Treneris Ābols iespēju robežās skatās sava dēla spēles. 

"Jau vairākus gadus viņš skatās spēles, kuras ir iespējams redzēt. Tas ir normāli. Protams, viņš grib pielikt savu roku, lai es kļūtu labāks spēlētājs," teica Rodrigo. "Man palīdz tas, ka palīdz izanalizēt kļūdas."

Artis Ābols klātienē Zviedrijā noskatījās vienu "Orebro" mājas spēli, kurā Rodrigo bija ļoti tuvu vārtu guvumam, bet izcelties nesanāca. 

"Zinām, ka pasaules čempionātā vienmēr spēcīgi ir krievi, zviedri. Kā vienmēr saka Bobs Hārtlijs, mazāk jāuztraucas par to, ko dara pretinieki," pauda Ābols. "Galvenais ir mūsu pašu spēle."

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam. Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu