"Jūrmala"/"Betsafe" ceturtdaļfināla pirmajā mačā droši uzvar LU komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Blaus (priekšplānā) un Kaspars Vecvagars
Lauris Blaus (priekšplānā) un Kaspars Vecvagars Foto: BK Jūrmala/Facebook

"Jūrmala"/"Betsafe" komanda trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 72:56 (21:9, 14:13, 22:16, 15:18) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām ar 1-0 vadībā ir Jūrmalas komanda.

Jūrmalniekiem pa 12 punktiem guva Lauris Blaus un Kaspars Vecvagars, bet pa 11 punktiem bija Uģim Pinetem un Jurijam Aleksejevam, otrajam no viņiem tiekot arī pei astoņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr LU rindās 13 punktus guva Rendijs Feikners, bet desmit punkti bija Edvardam Mežulim.

"Jūrmala"/"Betsafe" ar Pinetes un Blaua gādību spēles pirmajās trīsarpus minūtēs veica 11:0 izrāvienu, iegūstot drošu vadību. Laukuma saimnieki pirmo puslaiku uzvarēja ar 35:22, dominēdami arī spēles otrajā daļā un svinot pārliecinošu uzvaru.

Nākamais mačs notiks piektdien Rīgā, bet trešā cīņa būs svētdien atkal Jūrmalā. Pāra uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar Latvijas čempioni "Ventspili".

Nevienai no šī pāra vienībām neizdevās kvalificēties "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīram. Jūrmalas klubs ar 13 uzvarām 28 cīņās palika devītajā vietā, kamēr LU ar deviņiem panākumiem bija 11.pozīcijā.

Abu komandu savstarpējās spēlēs uzvaras guva "Jūrmala"/"Betsafe" - 80:62 un 62:55.

LBL izslēgšanas turnīrs sākās otrdien, kad "Ogre" savā laukumā ļoti pārliecinoši ar 100:81 pieveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar "VEF Rīga" basketbolistiem.

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta brīva ir "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām - divām spēcīgākajām pašmāju komandām pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pamatturnīra. "Ventspils" nedēļas nogalē kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempioni, finālā pārspējot tieši "VEF Rīga" vienību.

Sezonu jau noslēgušas "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komandas, kas netika pašmāju sešu labāko vienību pulkā.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu