Kurucam rezultatīvs sniegums; "Nets" ar uzvaru noslēdz NBA pamatturnīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs un Dveins Veids
Rodions Kurucs un Dveins Veids Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien aizvadīja rezultatīvu spēli, palīdzot Bruklinas "Nets" komandai ar uzvaru noslēgt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro čempionātu.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 113:94 (32:23, 31:24, 29:24, 21:23) pārspēja Maiami "Heat" komandu, kuras sastāvā savas NBA karjeras pēdējo spēli aizvadīja līgas zvaigzne Dveins Veids.

Kurucs laukumā devās starta pieciniekā, kopumā nospēlēja 28 minūtes, kuru laikā viņš guva 15 punktus (divpunktu metieni 4/7, trīspunktu metieni 1/8, soda metieni 4/4).

Latvijas basketbolists izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, pārtvēra 2 bumbas, veica 1 rezultatīvu piespēli, saņēma 1 piezīmi un sakrāja lietderības rādītāju +3.

"Nets" sastāvā 21 punktu guva D'Endželo Rasels, bet 20 pievienoja Šabazs Napjērs.

Savukārt "Heat" rindās Veids no NBA atvadījās ar "triple-double" - 28 punkti, 10 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas.

37 gadus vecais Veids karjerā aizvadīja 16 sezonas NBA, trīs reizes kļūstot par līgas čempionu.

"Heat" tikai spēles sākumā spēja izrādīt pretestību "Nets" komandas, ņujorkiešiem vadībā atrodoties no pirmās ceturtdaļas beigām līdz mača finālsvilpei. Kurucs pirmajā ceturtdaļā sameta piecus punktus un otrreiz laukumā devās otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad "Nets" komandai bija teju jau 20 punktu pārsvars (43:24).

Trīs minūtes pirms puslaika beigām viņš atzīmējās ar "alley-oop" bumbas triecienu grozā no augšas (61:40), bet puslaika beigās pievienoja vēl divus punktus no soda metien līnijas. Otrā puslaika trešajā minūtē viņš atzīmējās ar atmugurisku "danku" (77:50), bet turpinājumā izpildīja vairākus neprecīzus tālmetienus.

Ceturtajā ceturtdaļā grozā krita arī viens latvieša izpildītais "trejacis", kamēr "Nets" nosargāja droši iekrāto pārsvaru un svinēja uzvaru ar 113:94.

"Heat" komanda jau pirms šīs spēles bija zaudējusi cerības sasniegt izslēgšanas turnīru. Maiami basketbolisti sezonu noslēdza ar 39 uzvarām.

Līdz ar šo uzvaru "Nets" komanda NBA regulāro čempionātu noslēgusi Austrumu konferences kopvērtējuma 6. vietā ar 42 uzvarām un 40 zaudējumiem.

NBA izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā "Nets" spēkosies ar Filadelfijas "76ers", kas Austrumu konferencē ieņēma 3. vietu ar 51 uzvaru un 31 zaudējumu.

Pirmās spēles NBA "play-off" turnīrā sāksies 13. aprīlī.

Pašlaik 21 gadu vecais Kurucs savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā piedalījās 63 mačos (46 sākumsastāvā), vidēji spēlē laukumā pavadīja 20,5 minūtes, guva 8,5 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu