KHL rezultatīvākais spēlētājs Gusevs pārceļas uz NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ņikita Gusevs
Ņikita Gusevs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas komandas Sanktpēterburgas SKA līderis Ņikita Gusevs, kurš šosezon bija rezultatīvākais spēlētājs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), sezonu turpinās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Vegasas "Golden Knights".

Pašlaik 26 gadus vecais uzbrucējs šosezon KHL regulārajā čempionātā bija pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ar 82 punktiem - 17 vārti un 65 piespēles.

Gusevam ir līgums līdz aprīļa beigām ar SKA, taču Sanktpēterburgas kluba mājaslapā izplatīts paziņojums, ka Krievijas hokejists pievienosies "Golden Knights".

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajā kārtā "Golden Knights" komandai sērijā līdz 4 uzvarām pret Sanhosē "Sharks" rezultāts patlaban ir neizšķirts 1-1.

"Golden Knights" pagājušajā sezonā lieliski debitēja NHL, sasniedzot Stenlija kausa finālu, kur tika atzīts Vašingtonas "Capitals" pārākums.

No SKA komandas uz NHL pārcelsies arī aizsargs Vladislavs Gavrikovs, kurš pievienosies Kolumbusas "Blue Jackets" komandai, kuru pārstāv arī latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Pašlaik 23 gadus vecais Gavrikovs šosezon KHL regulārajā čempionātā guva 5 vārtus, veica 15 rezultatīvas piespēles un sakrāja lietderības koeficientu +48.

Stenlija kausa izcīņā Austrumu konferences pirmajā kārtā "Blue Jackets" sērijā izvirzījusies 2-0 vadībā pret NHL regulārā čempionāta uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

SKA vēsta, ka Gusevs un Gavrikovs pievienosies Krievijas izlasei pasaules čempionātā, ja Kolumbusa un Vegasa laikus izstāsies no Stenlija kausa izcīņas.

Pasaules čempionāts sāksies 10. maijā, savukārt Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas noslēgums paredzēts 8. maijā.

KHL čempionāta Rietumu konferences finālsērijā SKA piekāpās Maskavas CSKA komandai, kas finālā spēkosies par Gagarina kausu pret Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard".

Hārtlija vadībā Latvijas izlase pasaules čempionātā Bratislavā (Slovākija) spēlēs vienā apakšgrupā ar Krievijas valstsvienību. Šo komandu duelis paredzēts 18. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu