Latvijas 3x3 basketbolisti uzvar sezonas pirmajā "Challenger" turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, svētdien Ķīnā triumfēja sezonas pirmajā "Challenger" sērijas turnīrā.

Turnīrā ar otro numuru izliktā Latvijas komanda finālmačā ar 21:15 pārspēja Krievijas vienību "Gagarin", kurai bija piektais numurs.

Finālspēlē desmit punktus guva Lasmanis, septiņi punkti bija Miezim, bet pa diviem guva Strēlnieks un Čavars.

Svētdienas pirmajā mačā jeb ceturtdaļfinālā latvieši septiņarpus minūtēs ar 21:9 sagrāva Ķīnas komandu "Chengdu" (12.), kuras grozā 13 punktus sameta Lasmanis. Savukārt pusfinālā Latvijas vienība sīvā cīņā ar 21:19 guva virsroku pār Kanādas komandu "Edmonton" (11.), pret kuru septiņus punktus guva Strēlnieks. Tikmēr "Gagarin" pusfinālā apturēja pasaules ranga līderi "Liman" no Serbijas.

Latvijas komanda pirmajā B grupas mačā ar 22:14 pārspēja ar desmito numuru izlikto Ķīnas vienību "Shenzhen Sandy Quan". Savukārt otrajā cīņā Latvijas vienība ar 19:17 pieveica ar septīto numuru izlikto "Ulaanbaatar" no Mongolijas, priekšpēdējā sekundē uzvaru nodrošinot Čavaram.

Divas uzvaras ļāva "Rīga Ghetto Basket" basketbolistiem uzvarēt savā grupā un iegūt ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Latvijas komandas sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies Miezis.

Līdz ar uzvaru turnīrā latvieši saņēmuši ceļazīmi uz Pasaules tūres turnīru Ķīnas pilsētā Čendu, kas notiks 1. un 2.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu