Video: Uz jauno bobslejistu un skeletonistu atlasi ierodas neierasti daudz interesentu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ikgadējā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) rīkotajā jauno sportistu atlasē pagājušajā nedēļā piedalījās pēdējos gados neierasti liels skaits interesentu. Lauvas tiesa no viņiem vēlējās iekļūt bobsleja komandā.

Kopumā testiem bija pieteikušies vairāk nekā 80 jauno atlētu, kas iepriekš nodarbojušies ar dažādiem sporta veidiem. Viņu vidū bija tādi, kuri trenējušies hokejā, vieglatlētikā, daudzcīņā un arī kamaniņu sportā.

Neliela daļa censoņu saņēma uzaicinājumu uz bobsleja izlases treniņiem, bet visi potenciālie skeletonisti varēs izmēģināt spēkus nākamajā treniņu fāzē, jau profesionālu vadībā.

Testos jaunajiem atlētiem bija jāveic 30m skrējiens gaitā un jāstumj bobsleja trenažieris, bet potenciālajiem skeletonistiem jāveic specifiski vingrinājumi.

Latvijas skeletona izlases treneris Mareks Mezencevs TVNET pastāstīja, ka gribētāju izmēģināt šo sporta veidu nebija daudz, tāpēc viņiem visiem dota iespēja vēl trenēties, pēc tam vērtējot katra spējas vēlreiz. 

Savukārt bobsleja izlases treneris Daumants Dreiškens bija gandarīts par kuplo interesentu pūli, kaut daudzi no viņiem savus spēkus mēģinot katru gadu. Kopējais fizisko spēju līmenis jaunajiem esot labs. 

"Žēl, ka bija maz meiteņu. Nebija, ko atlasīt monobobslejam. Pagājušajā gadā monobobslejs bija kas jauns, tad bija liela interese. Tagad tā noplakusi. Ne starptautiskā, ne arī Latvijas federācija vēl īsti nezina, ko vēlas no šī jaunā bobsleja paveida," sacīja Dreiškens, kurš pagājušajā sezonā bija dāmu monobosleja uzraugs Latvijā.

Jauno bobsleja un skeletona censoņu turpmākā palikšana vai nepalikšana konkrētajā sporta veidā primāri izšķirsies vasaras treniņnometnēs, kur tiks pārbaudīts katra individuālais fiziskais varējums specifiskās disciplīnās. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu