Kurucam pirmie punkti NBA "play-off", taču "Nets" cieš zaudējumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva savas karjeras pirmos punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" jeb izslēgšanas spēļu turnīrā, taču viņa komanda Bruklinas "Nets" cieta zaudējumu.

"Nets" izbraukumā ar rezultātu 123:145 (28:34, 36:31, 23:51, 36:29) piekāpās Filadelfijas "76ers" vienībai, tādējādi Austrumu konferences pirmās kārtas sērijā līdz vienas komandas 4 uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Kurucs laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā viņā guva 8 punktus (divpunktu metieni 3/5, trīspunktu metieni 0/2, soda metieni 2/2), izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, veica 1 rezultatīvu piespēli.

Pašlaik 21 gadu vecajam Latvijas basketbolistam šie bija pirmie punkti NBA izslēgšanas spēļu turnīrā, jo sērijas pirmajā mačā viņš palika uz nulles. Savukārt otrajā mačā Kurucs visus savus 8 punktus guva otrajā ceturtdaļā, divreiz triecot bumbu grozā no augšas. 

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Spensers Dinvidijs, 16 pievienoja D'Endželo Rasels, 15 iemeta Rondijs Holiss-Džefersons, bet pa 13 guva Šabazs Napjērs un Keriss Leverts.

Uzvarētāju rindās Žoels Embīds guva 23 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Bens Simonss iemeta 18 punktus, veica 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 10 bumbas pie groziem, bet vēl 19 punktus iemeta Tobiass Heriss.

Pēc pirmā puslaika "Nets" bija iedzinējos ar minimālu starpību (64:65), taču pēc lielā pārtraukuma "76ers" veica 14:0 izrāvienu. Filadelfija trešo ceturtdaļu uzvarēja ar milzu pārsvaru 51:23, salaužot Bruklinas pretestību šajā mačā.

Trešajā ceturtdaļā "76ers" uzbruka grozam ar izcilu precizitāti, realizējot 18 no 25 metieniem no spēles, kā arī visus 11 izpildītos soda metienus.

51 punkts vienā ceturtdaļā ir atkārtots NBA "play-off" maču rekords. Iepriekš tik daudz iemeta arī Losandželosas "Lakers", kas 1962. gadā guva 51 punktu ceturtajā ceturtdaļā pret Detroitas "Pistons".

Sērijas trešā spēle notiks Bruklinā naktī no ceturtdienas uz piektdienu plkst. 3.00 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu