Beļģu riteņbraucējs Kampenārtss labo pasaules rekordu stundas braucienā

CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Kampenārtss.
Viktors Kampenārtss. Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Beļģu riteņbraucējs Viktors Kampenārtss no "Lotto–Soudal" komandas otrdien Agvaskaljentesas trekā Meksikā laboja pasaules rekordu stundas braucienā.

Pašlaik 27 gadus vecais Kampenārtss stundas laikā veica 55 kilometrus un 89 metrus, iepriekšējo rekordu, ko 2015.gada 7.jūnijā Londonā sasniedza brits Bredlijs Viginss, labojot par 563 metriem.

Kampenārtss rekordu laboja, kad līdz brauciena beigām bija palikusi aptuveni pusminūte.

"Esmu starp leģendārākajiem riteņbraucējiem vēsturē. Bija ļoti smagi, bet vajadzēja saglabāt optimismu. Nācās nedaudz samazināt tempu, bet esmu laimīgs, ka mans un komandas smagais darbs atmaksājās," pēc rekorda labošanas teica beļģu riteņbraucējs.

Kampenārtss šoziem trenējās Namībijas augstkalnē, bet pirms došanās uz Meksiku viņš šosezon startēja vienīgi "Tirreno-Adriatico" velobraucienā, kurā uzvarēja pēdējā posmā. Viņš ir iepriekšējo divu gadu Eiropas čempions individuālajā braucienā.

"Bicentneario" velotreks Agvaskaljentesas pilsētā, kas atrodas aptuveni divus kilometrus virs jūras līmeņa, pazīstams ar to, ka tajā laboti vairāki pasaules rekordi. Pērn septembrī tur stundas braucienā dāmām rekordu laboja itāliete Vitorija Busi, kuri veica 48 kilometrus un septiņus metrus.

Vīriem iepriekšējais rekorda labojuma mēģinājums bija pērn oktobrī, kad Mikels Bjergs Odensē stundas laikā veica 53 kilometrus un 730 metrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu