Siksna gūst vārtus, "Sarjarka" zaudē VHL fināla pirmajā mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Siksna (priekšplānā).
Edgars Siksna (priekšplānā). Foto: saryarka-hc.kz

Latviešu aizsargs Edgars Siksna otrdien guva vārtus Krievijas Augstākās līgas (VHL) finālsērijas pirmajā spēlē, neglābdams Kazahstānas komandu Karagandas "Sarjarka" no zaudējuma.

Siksnas un uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvētā "Sarjarka", kuru vada Leonīds Tambijevs, fināla pirmajā spēlē viesos ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) otrajā pagarinājumā piekāpās Tjumeņas "Rubin" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Siksna vārtus guva trešā perioda 12.minūtē, kad ar spēcīgu metienu bez ripas apstādināšanas vairākumā panāca 2:2. Mačs noslēdzās tikai otrajā pagarinājumā, uzvaras vārtus spēles 84.minūtē gūstot Antonam Rehtinam.

Siksna šajā mačā uz ledus bija 25 minūtes un 21 sekundi, veikdams vienu metienu pa vārtiem un tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr K.Tambijeva nebija spēles pieteikumā.

Trešdien turpat Tjumeņā tiks aizvadīta sērijas otrā spēle.

Abas komandas par VHL čempiontitulu cīnījās arī pirms pieciem gadiem, kad ar 4-2 pārāki bija "Sarjarka" hokejisti.

Siksna regulārajā čempionātā 51 spēlē guva divus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" viņam 13 mačos ir divi precīzi metieni un piecas piespēles. Savukārt K.Tambijevs, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Ustjkamenogorskas "Torpedo" vienībā, regulārajā čempionātā 35 dueļos guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam četrās cīņās ir vieni vārti un trīs piespēles.

Tikmēr L.Tambijevs pie "Sarjarka" stūres atgriezās novembra vidū. Viņš šo Kazahstānā bāzēto klubu vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tam izcīnīt VHL bronzu. Pērn viņš aizveda Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu līdz VHL čempiontitulam un tika atzīts par sezonas labāko treneri, bet oktobrī viņš tika atbrīvots no amata.

VHL ir pēc spēka otrā hokeja līga Krievijā aiz Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu