"Sabres" noskatītais Maklelans kļuvis par "Kings" galveno treneri

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Tods Maklelans
Tods Maklelans Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Losandželosas "Kings" galveno treneri kļuvis Tods Maklelans, ziņo vienība.

Ar 51 gadu veco speciālistu noslēgts ilgtermiņa līgums, kura detaļas "Kings" neatklāj. Tikmēr "The Athletic" žurnālists Pjērs Lebruns ziņo, ka vienošanās noslēgta uz pieciem gadiem par 25 miljoniem ASV dolāru (22 miljoniem eiro).

Pagājušajā nedēļā mediji ziņoja, ka Maklelans esot galvenais kandidāts uz latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" stūrmaņa amatu.

Maklelans novembrī tika atbrīvots no Edmontonas "Oilers" galvenā trenera amata. Edmontonas vienību viņš vadīja ceturto sezonu, bet pirms tam viņš septiņas sezonas trenēja Sanhosē "Sharks" komandu. Kopā ar "Sharks" viņš sešās sezonās iekļuva izslēgšanas spēlēs, turklāt divreiz tika līdz konferences finālam, bet ar "Oilers" izslēgšanas turnīru sasniedza tikai vienreiz, izstājoties pirmajā kārtā pirms divām sezonām.

Maklelans trenera gaitas sāka deviņdesmitajos gados, kad strādāja Kanādas junioru līgās. Vienu gadu viņš nostrādāja Starptautiskajā Hokeja līgā (IHL), bet no 2001. līdz 2005.gadam četras sezonas vadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Hjūstonas "Areos", ar kuru 2003.gadā izcīnīja Kaldera kausu. Pēc darba AHL viņš kāpa pa karjeras kāpnēm un trīs gadus strādāja par Detroitas "Red Wings" galvenā trenera asistentu, bet 2008.gadā stājās pie "Sharks" stūres.

"Kings" vienība pēc sezonas beigām paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar pagaidu galveno treneri Villiju Dežardēnu, kurš šajā postenī tika iecelts novembrī, kad pēc neveiksmīga sezonas sākuma tika atlaists Džons Stīvenss.

Dežardēna vadībā "Kings" komandai rezultāti diez ko neuzlabojās, bet tā sezonu noslēdza kā otrā vājākā visā līgā.

Starpsezonā "Kings" vienību gaida pārbūve, turklāt tai šī gada draftā būs trīs hokejisti no pirmajām 35 izvēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu