Latvijas pretiniece Krievija izlasē gaida NHL rezultatīvāko spēlētāju Kučerovu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Kučerovs
Ņikita Kučerovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases pretiniece Krievijas valstsvienība gaida, ka komandai pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs 25 gadus vecais Ņikita Kučerovs no Tampabejas "Lightning" komandas.

Kučerovs šosezon NHL regulārajā čempionātā izcēlās ar 128 rezultativitātes punktiem (41 vārti + 87 piespēles). Viņš kļuva par Krievijas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju vienas sezonas ietvaros, kā ari palīdzēja "Lightning" komandai atkārtot NHL uzvaru rekordu.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Lightning" negaidīti ar 0-4 zaudējusi Kolumbusas "Blue "Jackets" komandai, kuru pārstāv Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins. Līdz ar to Kučerovam sezona Tampabejas klubā ir noslēgusies.

Krievijas hokeja federācija trešdien paziņoja, ka kopā ar Kučerovu izlasē tiek gaidīti arī vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, aizsargs Mihails Sergačovs (abi - Tampabejas "Lightning"), kā arī uzbrucējs Jevgeņijs Malkins no Pitsburgas "Penguins" komandas, kuras sastāvā šosezon NHL debitēja Teodors Bļugers.

Pašlaik 24 gadus vecais Vasiļevskis ir "Lightning" komandas pirmais vārtsargs, kurš šosezon NHL regulārajā čempionātā 53 mačos izcīnīja 39 uzvaras, vidēji ielaida 2,4 vārtus un atvairīja 92,5% pretinieku metienus. Arī viņš tiek gaidīts Krievijas izlasē.

Patlaban 20 gadus vecais Sergačovs šosezon NHL pamatturnīrā 76 spēlēs guva 6 vārtus un veica 26 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 32 gadus vecais Malkins, kurš dažos mačos "Penguins" rindās spēlēja vienā maiņa ar Bļugeru, šosezon NHL regulārajā čempionātā 68 mačos sakrāja 72 rezultativitātes punktus (21 vārti un 51 piespēle).

Lai gatavotos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, Krievijas izlasei jau pievienojušies vairāki citi NHL spēlētāji, tostarp uzbrucēji Iļja Kovaļčuks (Losandželosas "Kings"), Artjoms Aņisimovs (Čikāgas "Blackhawks"), Jevgeņijs Dadonovs (Floridas "Panthers").

Pasaules čempionāts hokejā Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē sāksies pēc nepilna mēneša. Turnīrs risināsies no 10. līdz 26. maijam.

Krievija būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm B apakšgrupā Bratislavā, kur spēlēs arī pasaules čempione Zviedrija, vicečempione Šveice, Čehija, Austrija, Norvēģija un Itālija.

Latvijas un Krievijas hokejistu duelis pasaules čempionātā paredzēts 18. maijā.

Savukārt 24. un 25. aprīlī Krievijas hokejisti viesosies Rīgā, lai aizvadītu pārbaudes spēles pret Latvijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu