Irānas boksere baidās atgriezties dzimtenē. Draud arests (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sadafa Kadema
Sadafa Kadema Foto: Reuters/ScanPix

Irānas boksere Sadafa Kadema kļuvusi par pirmo savas valsts bokseri, turklāt piedalījusies oficiālā cīņā ārpus Irānas robežām. Pēc cīņas Francijā viņa baidās atgriezties dzimtenē, jo pastāv bažas, ka sportisti var arestēt, vēsta BBC. 

24 gadus vecā Kadema trenējas Francijā, kur saņēmusi bokseres licenci. Sestdien viņa aizvadīja savu pirmo cīņu amatieres statusā un izcīnīja uzvaru. 

Šajā nedēļā Kadema kopā ar savu treneri plānoja lidot uz Teherānu. 

Kadema gan baidās to darīt, jo uzskata, ka tiks apsūdzēta par Irānas apģērba kodeksa pārkāpšanu. Boksa ringā viņa devās šortos un krekliņā, kas Irānā sievietēm nav atļauts.

Sadafa Kadema
Sadafa Kadema Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa, Irānas amatpersonas līdz šim nav apstiprinājušas ordera esamību.

Kadema savu pirmo cīņu aizvadīja zaļā krekliņā, sarkanos šortos ar baltu jostas daļu, tādējādi simbolizējot Irānas karoga krāsas.

Laikā, kad Kadema ar savu treneri bija ceļā uz Parīzes Šarla de Golla lidostu, boksere saņēmusi ziņu, ka Irānā izdota prasība viņas apcietināšanai. 

"Es cīnījos oficiālā cīņā Francijā. Bet es biju ģērbta šortos un krekliņā, kas ir pieņemts visā pasaulē, taču pārkāpu savas valsts noteikumus," laikrakstam "L'Equipe" sacīja Kadema. "Nevilku hidžābu, mani trenē vīrietis - ir cilvēki, kas to nesaprot." 

Irānas vēstniecības pārstāvis Parīzē aģentūrai "Reuters" atteicās komentēt, vai Kadema, atgriežoties Irānā, varētu tikt arestēta. 

Sadafa Kadema
Sadafa Kadema Foto: Reuters/ScanPix

Irānas boksa federācija pirmdien norādīja, ka tā nav organizējusi nevienu sieviešu cīņu un par atsevišķiem bokseriem neatbild. Bet tā uzsvēra, ka sportistēm jāievēro Irānas hidžāba likumi.

Saskaņā ar Irānas likumiem daiļā dzimuma pārstāves, kuras ir vecākas par deviņiem gadiem un publiskās vietās uzturas bez galvassegas, var sodīt ar cietumsodu no 10 dienām līdz diviem mēnešiem vai naudas sodu.

Irānas sportistēm sacensību laikā ir jāaizsedz mati, kakls, rokas un kājas. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu