Marenis par jaunajiem izlases formas krekliem: Šādas nianses ir svarīgas

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis.
Rihards Marenis. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases jaunie pārbaudes spēļu formas krekli ir svarīga detaļa kopējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam (PČ), jo pirms mačiem ģērbtuvēs rosina papildus pozitīvas emocijas, uzskata valstsvienības kandidāts Rihards Marenis.

Latvijas izlases jaunie formas krekli tika prezentēti otrdien. Kreklu dizaina autors ir mākslinieks Haralds Apinis, kurš jau iepriekš ir veidojis dizainu hokeja komandu formastērpiem.

Jaunie krekli ir pelēkā un baltā krāsā, to priekšpusi grezno visu četru Latvijas vēsturisko novadu ģerboņi. Uzbrucējs Marenis sarunā ar TVNET sacīja, ka viņam patīk brīži, kad komandas izvēlas konkrētus mačus aizvadīt neierastās formās.

"Man ļoti patīk! Kā ienācu ģērbtuvē, tā bija smaids sejā. Patīkami, jo tas ir kaut kas svaigs. Arī Amerikā bieži bija tā, ka sezonas vidū pateica - būs jauni krekli. Man tas vienmēr ir paticis. Tas paceļ emocijas ģērbtuvē. Šīs formas ir ļoti skaistas. Es pat teiktu, ka vīrišķīgas. Varbūt tas mums pārbaudes spēlēs dos kādu papildus spēka devu," izteicās hokejists.

Jaunos kreklus izlases spēlētāji pirmo reizi uzvilks pārbaudes spēlē pret Franciju 19.aprīlī izbraukumā.  Jauno ietērpu hokejisti vilks tikai pārbaudes mačos, jo PČ jāspēlē ar oficiālajām formām.

Savās ārējās izpausmēs Marenis izlases treniņos esot tāds pats kā Rīgas "Dinamo" un "Mogo" komandās - skaļi uzmundrinot komandas biedrus ģērbtuvē un uz soliņa.

"Cenšos darīt tāpat kā klubā. Izlasē sākumā gan biju piezemētāks. Man patīk priecāties par komandas biedru paveikto treniņos. Ja kāds iemet skaistu golu vai vārtsargs noķer kaut ko neticamu, tad man patīk uzbļaut, uzsist pa bortiņu. Tas tikai piederās pie lietas," uzsvēra izlases kadidāts.

Lai gan Marenis ir jau 26 gadus vecs, viņam aizvadītā bija vien pirmā sezona profesionālajā hokejā. Pirms tam viņš četras sezonas spēlēja ASV, kur pārstāvēja Aiovas Universitātes komandu.

Latvijas hokeja izlase gatavojas pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam risināsies Slovākijā.

19. un 21. aprīlī Latvijas hokejisti izbraukumā aizvadīs pārbaudes spēles pret Francijas valstsvienību.

Pēc mačiem ar Francijas izlasi Latvijas valstsvienībai nākamie mači paredzēti savu skatītāju priekšā, kad 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" tiks uzņemta spēcīgā Krievija.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4. maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionātā B apakšgrupas spēles Latvijas izlase aizvadīs Bratislavā.

Pirmā spēle Latvijai paredzēta 11. maijā pret Austriju, bet turpinājumā būs jāspēlē arī pret Šveici, Itāliju, Čehiju, Krieviju, Norvēģiju un pasaules čempioni Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu