Vītoliņš neturpinās darbu "Davos" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: EPA/Scanpix

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš neturpinās vadīt Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandu "Davos", jo klubs nolīdzis jaunu galveno treneri.

Vītoliņš pie "Davos" stūres stājās pērn decembrī, palīdzot tai saglabāt vietu NLA. Viņam komandā asistēja vēl viens pašmāju speciālists Viktors Ignatjevs.

Ceturtdien Davosas vienība paziņoja, ka galvenā trenera amatā nolīgts kanādiešu izcelsmes šveicietis Kristians Volvends, kurš ilgstoši strādājis ar Šveices pieaugušo un jauniešu izlasēm, kā arī vadījis šīs valsts komandas.

Vītoliņš pirms tam rudenī iesaistījās Latvijas čempionu "Kurbads" treneru kolektīvā, palīdzot vienībai Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā.

Vītoliņš, iespējams, atkal apvienos spēkus ar Oļegu Znaroku. Krievijas mediji jau ilgstoši mēļo, ka Znaroks stāsies pie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas "Spartak" stūres, par asistentu pieaicinot Vītoliņu.

Savas trenera karjeras laikā Vītoliņš kā Znaroka asistents ir trīs reizes izcīnījis KHL Gagarina kausu, kā arī neilgu laiku bija šī turnīra komandas Maskavas "Dinamo" galvenais treneris.

Savukārt laikā no 2014. līdz 2018.gadam Vītoliņš bija Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Znaroka asistents. Šajā periodā Krievijas izlase izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos. Pērn Vītoliņš ar Znaroku līdz olimpiskajam zeltam aizveda Olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR).

Kopā ar Znaroku Vītoliņš trenējis arī Latvijas izlasi, bet tas bija pirms panākumiem Krievijā.

Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas "Pikes" klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

"Davos" par Šveices čempioni kļuvusi 31 reizi, bet iepriekšējais tituls bija 2015.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu