Blūms palīdz "Parma" atkal izcīnīt negaidītu uzvaru pār "Unics"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: www.vtb-league.com

Pieredzējušais latviešu basketbolists Jānis Blūms ceturtdien palīdzēja Permas "Parma" komandai VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 82:74 (15:18, 18:15, 32:17, 17:24) uzvarēt spēcīgo Kazaņas "Unics".

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā iemeta trīs punktus. Viņš grozā raidīja vienu no diviem trejačiem, bet vienīgais divpunktnieks lidoja mērķim secen. Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

"Unics" basketbolistiem šajā mačā tā arī neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru, kamēr viesi no Permas trešajā ceturtdaļā ieguva pat 15 punktu vadību un pēc tam vairs neļāva sevi panākt.

"Parma" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Tri Maklīns, kamēr "Unics" vienību no zaudējuma neglāba Rejmars Morgans, kurš iemeta 27 punktus.

Zīmīgi, ka "Parma" šosezon pamanījās "Unics" apspēlēt abās savstarpējās spēlēs.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 22 panākumiem 26 cīņās ir Maskavas CSKA, kas jau noslēgusi regulāro čempionātu, bet tai ar 19 uzvarām 24 spēlēs seko Kazaņas "Unics" un Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar deviņām uzvarām 23 mačos ir desmitā, "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 25 mačos ir vietu zemāk, bet Permas "Parma" ar pieciem panākumiem 25 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu