Galvaspilsētas klubu derbijā RFS futbolisti apspēlē "Riga"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Kaspars Volonts/optibetvirsliga.lv

Kopvērtējuma līdere RFS sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 3:1 (1:0) apspēlēja čempioni "Riga".

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās slovāks Tomāšs Malecs.

Spēles pirmajā pusē laukumā bija vērojams līdzīgs futbols, taču daudz vārtu gūšanas iespēju nebija.

Tiesa, rezultāts līdz lielajam pārtraukumam tika atklāts, kad 39.minūtē no pāris metru attāluma izcēlās RFS leģionārs Tomāšs Šimkovičs, izmantojot lielisku kotdivuārieša Sedrika Kuadio piespēli.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu RFS pārsvaru, tomēr 68.minūtē Latvijas izlases pussargs Oļegs Laizāns panāca neizšķirtu. Tiesa, RFS spēles noslēgumu aizvadīja lieliski, jo 78.minūtē Malecs no jauna vadībā izvirzīja mājiniekus, turklāt tikai četras minūtes vēlāk viņš guva savus otros vārtus, panākdams jau 3:1. Vispirms viņš bija visveiksmīgākais pēc stūra sitiena izpildes, bet pēc tam izmantoja teicamu partnera centrējumu.

"Riga" futbolistiem tā arī neizdevās atspēlēties, lai gan RFS futbolists Šimkovičs 86.minūtē nopelnīja otro dzelteno kartīti, tiekot noraidīts no laukuma.

Vienībām šī bija pirmā tikšanās šajā sezonā, bet pērn tās uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm.

RFS šosezon izcīnījusi uzvaras visās septiņās spēlēs, pārliecinoši ieņemot kopvērtējuma pirmo vietu.

Diskvalifikāciju dēļ šajā spēlē nepiedalījās pagājušās sezonas virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Darko Lemajičs ("Riga") un aizsargs Nauris Bulvītis (RFS).

Virslīgas septītajā kārtā trīs spēles notika jau piektdien - Jūrmalas "Spartaks" ar 2:0 uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), "Daugavpils" ar 3:2 pārspēja "Liepāju", bet "Metta" ar 2:1 uzveica "Jelgavu".

Savukārt šo kārtu izlaida "Ventspils".

Ar septiņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 12 punktiem sešās cīņās seko "Riga", tālāk ar desmit punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturtā ar astoņiem punktiem ir "Ventspils". Piektajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Daugavpils", kam ar sešiem punktiem seko "Jelgava", "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu