Sorokins: Nevienam nav ko pārmest, puiši sitās par visiem 100%

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oļegs Sorokins
Oļegs Sorokins Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-18 hokejistiem Zviedrijā notiekošajā pasaules čempionātā nav ko pārmest, jo viņi sitās par visiem 100%, uzsvēra komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas izlase pasaules čempionāta elites divīzijas otrajā mačā sestdien cienīgā cīņā ar 1:5 zaudēja spēcīgajai Krievijai, piedzīvojot otro neveiksmi divās spēlēs.

"Spēle jāsadala trīs trešdaļās. Pirmajā periodā Krievijas izlase izskatījās labāk. Bija nogurums pēc vakardienas spēles, un ļoti piedomājām pie tā, kā spēlēt aizsardzības zonā, jo pret zviedriem bija šādas tādas problēmas. Man šķiet, pamazām spēle izlīdzinājās, un otrajā un trešajā trešdaļā izskatījāmies jau daudz labāk," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Sorokins.

Piektdien pirmajā mačā Latvijas jaunie hokejisti ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, kamēr krievi ceturtdien ar 6:3 uzvarēja Slovākiju.

"Puiši aizsardzībā sāk stāties pareizajās vietās un nedaudz mierīgāk spēlēt savā zonā - nesasteidz ripas atņemšanu, kas mums pagājušajā spēlē radīja problēmas. Šoreiz spēlējām daudz kompaktāk. Šajā vecumā puišiem nav tās stabilitātes - viens labāk nospēlē vienu spēli, bet otrs otru. Pagaidām ir tikai pāris stabili spēlētāji, kuri abas spēles nospēlējuši labā līmenī," izteicās Sorokins.

"Nevienam nav ko pārmest, puiši sitās par 100%. Tādā līmenī neesam spēlējuši. Runājot par šo maču, noteikti jāpiemin to, ka piektie vārti noteikti ir uz manas sirdsapziņas - vēl pēdējās 20 sekundēs gribēju kaut ko izveidot. Priecēja, ka puiši cīnījās līdz galam. Arī sešatā pret pieciem spēlētājiem mēģinājām gūt vārtus," gandarīts bija Sorokins.

Savukārt Latvijas izlases vienīgo vārtu autors sestdienas spēlē Raivis Ansons uzskata, ka komanda spēli sākusi labi un agresīvi.

"Jau spēles sākumā abām komandām bija iespējas gūt vārtus. Otrais periods arī bija labs," teica hokejists. "Jānospēlē visa spēle uz maksimumu, jāizdara visas mazās lietiņas līdz galam."

Arī vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš sestdien atvairīja 40 metienus, uzsvēra, ka Latvijas izlase uz krievu fona izskatījusies labi.

"Metienus arī veidojām labus, tikai pietrūka precizitātes. Pretinieki vairāk realizēja savas iespējas. Tagad esam redzējuši, kā spēlē zviedri un krievi. Saprotam, ka katrā spēlē uz mūsu vārtiem būs 40-50 metieni un ka man ir jāatvaira lielākā daļa, lai palīdzētu komandai cīnīties par uzvaru," noteica Šilovs.

"Nākamā pretiniece Slovākija mums ir jāuzvar, jo tā ir cīņa par ceturtdaļfinālu. Tā ir pati atbildīgākā spēle turnīrā."

Ar Slovākijas izlasi Latvija spēkosies pirmdien.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs vadībā ir ASV un Krievija, kamēr trīs punktus guvusi Zviedrija. Savukārt Latvijai un Slovākijai punktu nav. Pirmās četras komandas sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr vājākajai vienībai cīņā par izdzīvošanu elites divīzijā būs jāsacenšas ar A apakšgrupas sliktāko izlasi.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu