CSKA hokejisti atzīti par Gagarina kausa finālsērijas vērtīgākajiem spēlētājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maskavas CSKA hokejisti
Maskavas CSKA hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Maskavas CSKA vārtsargs Iļja Sorokins, aizsargs Mets Robinsons un uzbrucējs Mihails Grigeronko atzīti par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālsērijas vērtīgākajiem spēlētājiem.

CSKA komanda piektdien pirmo reizi vēsturē ieguva Gagarina kausu, finālsērijā ar 4-0 pārspējot Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Sorokins finālsērijas četrās spēlēs divreiz nostāvēja "sausā", vidēji 60 minūtēs ielaižot 0,93 ripas un atvairot 96,40% metienu. Krievu vārtsargs nepārspēts bija 137 minūtes un 55 sekundes, kas ir jauns KHL finālsērijas rekords.

Tikmēr kanādiešu aizsargs Robinsons, kurš pirms pieciem gadiem spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, četrās spēlēs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +7, kas bija labākais rādītājs starp visiem finālsērijas dalībniekiem. Robinsons vidēji mačā nospēlēja 24 minūtes un 46 sekundes.

Savukārt uzbrucējs Grigorenko četros dueļos guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, ar sešiem punktiem būdams ražīgākais hokejists abu finālistu vidū. Krievu hokejists iekrāja pozitīvu lietderību +5, guva vārtus trīs no četrām spēlēm un tika pie pirmā "hat-trick" Gagarina kausa vēsturē.

Labākā jaunā spēlētāja balva finālsērijā netika pasniegta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu