"Barcelona" jau nākamnedēļ var nodrošināt Spānijas čempiontitulu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Barcelona" futbolisti
"Barcelona" futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

"Barcelona" futbolisti sestdien svinēja uzvaru Spānijas čempionāta 33.kārtas spēlē, straujiem soļiem tuvodamies valsts čempiontitulam.

Barselonas komanda savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Sansevastjanas "Real Sociedad".

Pirmie vārti tika gūti pirmā puslaika beigās, kad "Barcelona" franču aizsargs Klemāns Lenglē pēc stūra sitiena sita precīzi ar galvu. Spēles 62.minūtē viesi izlīdzināja rezultātu situācijā, kurā Huanmi nonāca viens pret Andrē ter Štegenu.

Tiesa, divas minūtes vēlāk Žordi Alba pēc Lionela Mesi piespēles, sitot no soda laukuma dziļuma, atjaunoja mājiniekiem vadību.

Zīmīgi, ka Sansevastjanas komanda "Camp Nou" stadionā nav uzvarējusi kopš 1991.gada.

Barselonas futbolisti jau trešdien var nodrošināt titulu, ja paši otrdien uzvarēs "Alaves" komandu, bet dienu vēlāk Madrides "Atletico" zaudēs "Valencia" vienībai.

"Tā bija smaga spēle. Šonedēļ galvenais uzsvars bija uz UEFA Čempionu līgas maču pret Mančestras "United". Tomēr ieguvām trīs punktus. Cilvēki rēķina, kā mēs varētu iegūt titulu, bet tie ir nieki, jo pretī ir komandas, kas jāuzvar," pēc mača stāstīja "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde.

Tikmēr "Barcelona" tuvākā sekotāja "Atletico" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja "Eibar" komandu.

Uzvaras vārtus piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Tomā Lemārs, kurš pēc Kokes piespēles nonāca pilnīgi viens pretī tukšiem pretinieku vārtiem.

"Atletico" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt tās spožākā zvaigzne Antuāns Grīzmans, kurš sakrāto brīdinājumu dēļ saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju. Grīzmans sestdien nebija kopā ar komandu, Ņujorkā klātienē vērodams Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēli starp Bruklinas "Nets" un Filadelfijas "76ers" vienībām.

Tāpat madridieši līdz sezonas beigām zaudējuši uzbrucēju Djego Kostu, kurš par rupjībām pret mača tiesnesi saņēmis astoņu spēļu diskvalifikāciju.

Savukārt sestdien uzvaru svinēja Madrides "Real", kas mājās ar 3:0 (0:0) apspēlēja Bilbao "Athletic". Madridiešiem ar "hat-trick" izcēlās Karims Benzemā.

Tikmēr svarīgā duelī par vietu pirmajā četriniekā, kas sezonas beigās nodrošināti vietu 2019./2020.gada UEFA Čempionu līgā, uzvaru svinēja "Getafe", kas ar 3:0 (2:0) uzveica "Sevilla" vienība. Seviljas komanda pēc zaudējum atstāja pirmo četrinieku, tajā nokļūstot tieši "Getafe" vienībai.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Horhe Molina, bet vienu reizi precīzi sita Haime Mata.

Uzvarai šīs sezonas Spānijas čempionātā pretī soļo "Barcelona", kas guvusi 77 punktus 33 spēlēs, bet no tās par deviņiem punktiem atpaliek Madrides "Atletico". Trešā ar 64 punktiem ir Madrides "Real", kamēr pirmo četrinieku ar 54 punktiem noslēdz "Getafe".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu