Merzļikina "Blue Jackets" piedzīvo pirmo zaudējumu Stenlija kausa izcīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: AP/Scanpix

Ar zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa otro kārtu sākusi Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās šobrīd trenējas Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

Austrumu konferences pirmajā pusfināla spēlē "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Uzvaru mājiniekiem pagarinājuma sestajā minūtē nodrošināja Čārlijs Koils, kurš turklāt izglāba "Bruins" vienību no zaudējuma, jo tieši šis hokejists nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 2:2.

"Esmu atvieglots, ka mums izdevās gūt uzvaru. Ja godīgi, mani neinteresē, kurš gūst vārtus. Beigās tas biju es, un nenoliegšu, ka tas bija īpaši," pēc cīņas pauda Koils.

Vēl pirms pēdējām 20 minūtēm "Blue Jackets" atradās iedzinējos ar 0:1, tomēr trešā perioda laikā viesi ar 13 sekunžu intervālu guva divus vārtus un izvirzījās vadībā, taču pārsvaru nenosargāja.

"Bruins" vienība šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā šobrīd guvusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr kopā ar Kolumbusas komandu ir Merzļikins. Viņš Latvijas izlasei varēs pievienoties vien pēc tam, kad "Blue Jackets" būs noslēgusi savas gaitas Stenlija kausā. Pēc pašreizējā grafika, ja šajā sērijā tiek aizvadītas visas septiņas spēles un Kolumbusas vienība cieš neveiksmi, vārtsargs būs brīvs ne vēlāk par 8.maiju.

Pasaules čempionāts hokejā sāksies 10.maijā.

Sērijas nākamā spēle būs sestdien Bostonā.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā spēlē Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pieveica Dalasas "Stars".

Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Vladimira Tarasenko divu vārti.

"Stars" vienībai trešajā periodā gan piederēja izteikts pārsvars, tomēr "Blues" vārtsargs Džordans Biningtons atvairīja 16 no 17 metieniem, bet kopumā pa viņa vārtiem viesi meta 29 reizes.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu