Marcinkēviča iekļūst Andižanas turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Marcinkēviča
Diāna Marcinkēviča Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas trešā rakete sieviešu tenisā Diāna Marcinkēviča piektdien Uzbekistānā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres Andižanas W25 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālu.

Marcinkēviča, kura WTA rangā ieņem 268.vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru, piektdien otrās kārtas duelī ar 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Zviedrijas tenisisti Žaklīnu Kabadžu Avadu, kura reitingā ieņem 623.vietu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi deviņus WTA ranga punktus.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Marcinkēviča tiksies ar Ukrainas tenisisti Marinu Černišovu, kura WTA rangā ir 584.vietā. Ceturtdaļfinālu plānots aizvadīt jau piektdien.

Marcinkēviča pirmajā kārtā ar 3-6, 6-1, 6-4 pārspēja Omānas tenisisti Fatmu al Nabhani, kura reitingā ir 412.pozīcijā.

Marcinkēviča sasniegusi arī šī paša turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālu, kur viņa pārī ar krievieti Jekaterinu Jašinu tiksies ar Judisu Čonu no Honkongas un serbieti Tamāru Čuroviču.

Ar pirmo numuru izliktās Marcinkēviča un Jašina pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-0 sagrāva "wild card" saņēmušās mājinieces Jasminu Karimjanovu un Valēriju Vorobjovu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi deviņus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Marcinkēvičai šis turnīrs ir pirmais pēc nedēļas nogalē notikušajām Federāciju kausa pārspēlēm par vietu Pasaules grupā. Marcinkēviča šajā turnīrā savā vienīgajā mačā vienspēlē trīs setos zaudēja Jūlijai Gērgesai, bet Latvija ar 1-3 piekāpās Vācijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu