ASV jaunā hokeja zvaigzne labo Ovečkina rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeks Hjūzs
Džeks Hjūzs Foto: AP/Scanpix

ASV jaunā hokeja zvaigzne Džeks Hjūzs, kuram 14. maijā paliks 18 gadi, labojis pasaules U-18 čempionāta rekordu, kas līdz šim piederēja Krievijas hokeja uzbrucējam Aleksandram Ovečkinam.

ASV izlase svētdien Zviedrijā ar rezultātu 5:2 pārspēja Kanādas komandu, izcīnot bronzas godalgas pasaules U-18 čempionātā. Uzvarētāju labā Hjūzs guva 1 vārtus un veica 2 rezultatīvas piespēles.

Kopumā šajā turnīrā 7 mačos Hjūzs guva 9 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles. ASV hokejists pasaules U-18 čempionātā spēlēja arī pērn, 7 mačos sakrājot 7 vārtus un 5 piespēles.

Pasaules U-18 hokeja čempionātu vēsturē līdz šim rezultatīvākais spēlētājs bija Ovečkins, kurš 2002. un 2003. gadā sakrāja 31 rezultativitātes punktu. Hjūzs nopelnījis par 1 punktu vairāk, labojot čempionāta rekordu.

Hjūza sakrātie 20 rezultativitātes punkti vienā turnīrā ir otrs labākais rādītājs vēsturē. 2011. gadā pasaules U-18 čempionātā 21 punktu nopelnīja krievs Ņikita Kučerovs, kurš šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL) bija rezultatīvākais spēlētājs.

Paredzams, ka Hjūzs tiks izvēlēts ar 1. numuru 2019. gada NHL jauno spēlētāju draftā, kas 21. un 22.jūnijā notiks Vankūverā (Kanāda).

Otro reizi pēdējo trīs gadu laikā NHL draftā 1. izvēles tiesības ieguvusi Ņūdžersijas "Devils" komanda.

Jau vēstīts, ka galvenā trenera Oļega Sorokina vadītā Latvijas U-18 izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā sīvā cīņā piekāpās Kanādas vienaudžiem.

Hjūzs grupu turnīrā spēlēja arī pret Latvijas hokejistiem. Viņš atzīmējās ar 2 rezultatīvām piespēlēm, palīdzot ASV izlasei izcīnīt uzvaru ar rezultātu 7:1.

Svētdien vakarā pasaules U-18 čempionāta finālā spēkojas Zviedrijas un Krievijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu