Prosts: Visa mana dzīve ir saistīta ar Sennu (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) bijušais pilots Alēns Prosts atzīst, ka visa viņa dzīve ir saistīta ar bijušo komandas biedru un sāncensi Airtonu Sennu.

Trešdien, 1.maijā, apritēs 25 gadi kopš Imolas trasē dzīvību zaudēja leģendārais brazīliešu pilots Senna. Šajā trasē sacensības vairs nenotiek kopš 2006.gada.

Prosts F-1 debitēja 1980.gadā, bet Senna savu pirmo sacīksti aizvadīja četrus gadu vēlāk. Savukārt "McClaren" komandā abi braucēji startēja 1988. un 1989.gadā, kad pirmajā sezonā titulu ieguva Senna, bet nākamajā gadā par čempionu kļuva Prosts.

"Daudzas lietas var izskaidrot, bet tikpat daudz paliks neizstāstīts," sarunā ar aģentūru AFP tēlaini par kopējo vēsturi ar Sennu runā Prosts.

"Tas ir apbrīnojami, cik ļoti cilvēki viņu atceras. Teju vai katru dienu internetā tiek minēts viņa vārds vai sasniegtais karjeras laikā, tas ir apbrīnojami," piebilst bijušais pilots.

"F-1 pasaule ir krietni mainījusies no tiem laikiem, kad tā bija slēgta kopiena, kurā darbojās tikai zinoši un ar tehniku saistīti cilvēki, līdz šodienai, kad tā ir kļuvusi atvērta medijiem un plašākai pasaulei. Un tā arī ir jābūt - sacīkstēs piedalās tik daudz dažādu personību ar īpašiem raksturiem un dažādām etniskajām piederībām. Tieši tāpēc šī pasaule atbalstītājiem ir tik interesanta," sacensību attīstību laikam ejot, raksturo Prosts.

Savstarpējo aso cīņu atceroties, bijušais pilots atzīst: "Mūsu savstarpējā sāncensība bija iespaidīga, tomēr Senna to atstāja nepabeigtu. Mēs kopā braucām tikai divus gadus, bet mūsu sacīkšu vēsturi grūti raksturot, nepieminot manu vai Sennas uzvārdu".

Senna mira F-1 sacīkšu laikā notikušajā avārijā, bet tai pašā nedēļā dzīvību avārijā zaudēja arī cits sacīkšu braucējs Rolands Racenbergers.

"Bez viņu nāves, sacīkstes nebūtu piedzīvojušas tik krasas izmaiņas drošības ziņā. Viņi ir fundamentāli mainījuši visu F-1 čempionātu," atminoties to, kādas sacīkstes bija tolaik, viedokli pauda Prosts.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu