Daugaviņš nepiedalīsies pēdējās divās pārbaudes spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš nedosies uz piektdien un sestdien paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Šveices valstsvienību, atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Daugaviņš pirmdien treniņā laikā guva potītes savainojumu. Uzbrucējs treniņa beigu daļā cīņā pie borta ar Kristapu Sotnieku paklupa, un aizsargs uzkrita viņam uz kājas. Daugaviņš vēlāk mēģinājis paslidot, bet pēc pārģērbšanās halli pameta, stipri klibojot.

Pēc treniņa izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs izteicās, ka Daugaviņš dosies uz Šveici, bet par spēlēšanu nemācēja teikt. 

Gūtais potītes savainojums nav ļoti nopietns. 

"Kasparam ir vajadzīgas pāris dienas ledus. Sākumā bija paredzēts, ka viņš dosies līdzi uz pārbaudes spēlēm, bet tagad pēc papildu pārbaudēm un ārstu ieteikumiem nolemts, ka viņš paliks mājās. Kad būsim atpakaļ, tad viņš jau būs formā," teica Koziols.

Otrdien no Latvijas izlases treniņnometnes tika atskaitīts aizsargs Roberts Mamčics. Viņš šajā sezonā aizvadīja desmit spēles Rīgas "Dinamo" sastāvā, Kontinentālajā hokeja līgā pie punktiem netiekot, bet "Liepājas" vienībā "Optibet" Hokeja līgā (OHL) latvietim 20 mačos bija septiņi vārti un 18 rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokejisti šobrīd aktīvi gatavojas pasaules čempionātam, bet šonedēļ komandai izbraukumā Šveicē paredzētas pēdējās divas pārbaudes spēles.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka pirms nepilnām divām nedēļām, kad bez vairākiem līderiem izbraukumā vispirms ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja Franciju, bet pēc tam šai pašai komandai piekāpās ar 0:2.

 

Savukārt pagājušajā nedēļā Latvija pirmajā pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā ar 2:4 piekāpās Krievijai, bet dienu vēlāk uzvarēja pagarinājumā ar 2:1.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA), Jānis Auziņš ("Prizma").

Aizsargi: Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Krišjānis Rēdlihs (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Roberts Mamčics ("Liepāja"), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL).

Uzbrucēji: Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Spartak", KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Edgars Kulda ("PSG Berani"), Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu