Oficiāli: Starkovs trenēs futbola klubu "Liepāja"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas futbola izlases stūrmanis Aleksandrs Starkovs kļuvis par pašmāju komandas "Liepāja" galveno treneri, aģentūrai LETA apstiprināja kluba pārstāvis Dāvids Jansons.

Par 63 gadus vecā Starkova stāšanos pie komandas stūres tika mēļots jau pagājušajā nedēļā, tomēr nu "Liepājas" klubs to ir apstiprinājis, bet oficiāli iepazīstināt speciālistu kā vienības jauno galveno treneri plānots trešdien.

Starkovs pie "Liepājas" stūres debitēs sestdien, kad komanda "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā uzņems kopvērtējuma līderi RFS.

Karjeras lielākos panākumus Starkovs guva ar Latvijas izlasi, pie kuras stūres viņš kopumā stājies pat trīs reizes. Pirmoreiz viņš par valstsvienības galveno treneri kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Marians Pahars.

Trešo reizi Starkovs pie izlases stūres stājās 2017.gada aprīlī, kad pēc neveiksmīga perioda nomainīja tieši Paharu. Gadu vēlāk pēc zaudējuma pārbaudes mačā Gibraltāram arī Starkovs tika atbrīvots, bet pēcāk viņa vietā stājās soms Miksu Pātelainens, kurš nu jau arī amatu ir atstājis, bet pašlaik valstsvienību vada Slaviša Stojanovičs.

Starkovs futbolista karjerā, kuru viņš noslēdza 1989.gadā, bija leģendārs Rīgas "Daugavas" uzbrucējs. Trenera karjeru viņš sāka 1990.gadā, bet pēc diviem gadiem kļuva par Latvijas U-21 izlases treneri, bet no 1995. līdz 2001. gadam bija Latvijas izlases galvenā trenera palīgs, paralēli strādājot arī "Skonto" klubā par galveno treneri. Klubu līmenī Starkovs trenējis arī Maskavas "Spartak" un Azerbaidžānas vienību "Baku".

Šo sezonu kā "Liepājas" galvenais treneris iesāka skotu speciālists Gordons Jangs, kurš gan pirms nedēļas tika atbrīvots no amata.

"Liepāja" šosezon astoņās spēlēs guvusi tikai septiņus punktus un virslīgas kopvērtējumā ieņem tikai septīto vietu deviņu komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu