Šmita pārstāvētā Barselonas ''Lassa'' nesasniedz ULEB Eirolīgas finālčetrinieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajai Spānijas komandai Barselonas "Lassa" trešdien neizdevās iekļūt ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībās.

Ceturtdaļfināla izšķirošajā - piektajā - spēlē "Lassa" izbraukumā ar rezultātu 71:80 (28:23, 14:24, 15:14, 14:19) piekāpās Turcijas klubam "Aanadolu Efes", sērijā līdz trim uzvarām zaudējot ar 2-3.

Šmits šai spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās. Pagājušajā nedēļā viņš pēc smagas piezemēšanās uz muguras nepabeidza Spānijas čempionāta maču.

"Anadolu Efes" sastāvā pa 18 punktiem iemeta Šeins Larkins un Adrjēns Mērmans.

Tikmēr "Lassa" labā pa 12 punktiem guva Kriss Singltons un Tomā Ertels.

Šo cīņu veiksmīgāk iesāka "Lassa" basketbolisti, iegūstot dažu punktu pārsvaru, tomēr otrajā ceturksnī mājinieki sāka ar augstu precizitāti realizēt tālmetienus, tādējādi iegūstot iniciatīvu un arī vadību. Pirmo puslaiku "Anadolu Efes" noslēdza ar piecu punktu pārsvaru - 47:42.

Vietējo līdzjutēju atbalstīta, Stambulas komanda turpināja ar augstu precizitāti uzbrukt grozam arī otrajā puslaikā un neļāva "Lassa" basketbolistiem lauzt cīņas gaitu. Noslēdzošajā ceturksnī "Anadolu Efes" pārsvars sasniedza arī 11 punktus, bet pēdējās minūtēs viesi no Barselonas atjaunoja intrigu, samazinot starpību līdz četriem punktiem (71:75).

Punktu gan mačam pielika Turcijas kluba basketbolists Mērmans, kurš 29 sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu tālmetienu panāca 78:71 un nodrošināja mājiniekiem triumfu.

Stambulas komanda šajā mačā iemeta 17 tālmetienus.

"Anadolu Efes" komanda ULEB Eirolīgas finālčetrinieku sasniegusi pirmo reizi kopš 2001.gada.

ULEB Eirolīgas finālčetrinieka pusfinālā "Anadolu Efes" spēkosies ar citu Stambulas klubu "Fenerbahce Beko", kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 apspēlēja Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas.

Tikmēr otrā pusfinālā Krievijas grands Maskavas CSKA tiksies ar iepriekšējās sezonas čempioni Madrides "Real" no Spānijas. Krievu klubs ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 pārspēja Spānijas vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kamēr "Real" ar 3-0 apspēlēja Atēnu "Panathinaikos Opap" no Grieķijas.

Finālčetrinieka turnīrs no 17. līdz 19.maijam notiks Vitorijā.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu