Merzļikina "Blue Jackets" cieš zaudējumu; sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bostonas "Bruins" un Kolorādo "Avalanche" komandas ceturtdien panāca izlīdzinājumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa konferenču pusfināla sērijās.

(Precizēta informācija trešajā rindkopā. Divus vārtus guva Beržerons, nevis Maršāns.)

"Bruins" Austrumu konferences pusfināla ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets", kuras sastāvā šobrīd trenējas Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Bostoniešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Patriss Beržerons, vārti un rezultatīva piespēle bija Davidam Pastrņākam, bet vēl vārtus guva Šons Kuralī. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Artēmijs Panarins.

"Mums katrā mačā ir vairākas iespējas gūt vārtus, tas ir tikai laika jautājums, līdz tās paliek realizētas," pēc mača pauda Maršāns, kurš šajā spēlē trīs reizes tika noraidīts.

Sērijas nākamā spēle notiks sestdien Bostonā.

Tikmēr "Avalanche" Rietumu konferences ceturtajā cīņā savu skatītāju priekšā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) guva virsroku pār Sanhosē "Sharks", sērijā panākot 2-2.

"Avalanche" komandā vārtus guva Neitans Makinons, Kolins Vilsons un Ēriks Džonsons. Tikmēr Filips Grūbauers atvairīja visas 32 pretinieku mestās ripas, pirmo reizi karjerā Stenlija kausa mačā nostāvot "sausā".

Makinons punktus guvis astoņās Stenlija kausa spēlēs pēc kārtas, kas "Avalanche" komandā ir rekords kopš 2002.gada, kad to iespēja Pēters Fošbergs.

Sērija turpināsies sestdien ar maču Sanhosē.

Kopā ar Kolumbusas komandu ir Merzļikins. Viņš Latvijas izlasei varēs pievienoties vien pēc tam, kad "Blue Jackets" būs noslēgusi savas gaitas Stenlija kausā. Pēc pašreizējā grafika, ja šajā sērijā tiek aizvadītas visas septiņas spēles un Kolumbusas vienība cieš neveiksmi, vārtsargs būs brīvs ne vēlāk par 8.maiju.

Pasaules čempionāts hokejā sāksies 10.maijā.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu