Lakazete sekmē ''Arsenal'' uzvaru UEFA Eiropas līgas pusfināla pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lakazete
Aleksandrs Lakazete Foto: Reuters/ScanPix

Divus vārtus gūstot Aleksandram Lakazetem, Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" ceturtdien UEFA Eiropas līgas pusfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:1) pārspēja Spānijas vienību "Valencia".

Tikmēr otrā pusfinālā Vācijas bundeslīgas vienība Frankfurtes "Eintracht" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar citu premjerlīgas komandu Londonas "Chelsea".

Londonā notikušajā duelī viesi vispirms spēles pirmajā desmitminūtē no pāris metriem sita pār vārtiem, bet 11.minūtē tomēr atklāja cīņas rezultātu. Pēc stūra sitiena Rodrigo pāradresēja bumbu Muktaram Djakabī, kurš ar galvu iebakstīja bumbu vārtos.

Septiņas minūtes vēlāk mājinieki izlīdzināja rezultātu. Pēc Lakazetes piespēles Pjērs Emeriks Obamejangs ielauzās pretinieku soda laukumā, savilkdams uz sevi divus aizsargus un vārtsargu. Turpinājumā gabonietis atdeva bumbu pilnīgi brīvajam Lakazetem, kurš raidīja to tukšos vārtos.

Spēles 26.minūtē Lakazete vēlreiz guva vārtus un panāca mājiniekiem vadību. Pēc Granita Džakas piespēles francūzis no aptuveni desmit metriem ar galvu sita bumbu pret zemi, tai ielidojot vārtos. Otrajā puslaikā Lakazetem bija vēl pāris labas iespējas, tomēr Francūzim pie "hat-trick" tikt neizdevās, taču kompensācijas laika pirmajā minūtē pretiniekus pārspēja arī Obamejangs, kurš bija precīzs no labā vārtu stūra.

Tikmēr Frankfurtē notikušajā duelī pirmie vārtus guva laukuma saimnieki, pirmā puslaika vidū precīzi sitot Lukam Jovičam. Serbu uzbrucējs soda laukumā no kreisās puses saņēma sava tautieša Filipa Kostiča piespēli, no aptuveni desmit metriem ar galvu raidot bumbu tīklā.

Tiesa, pirmā puslaika beigās londonieši izlīdzināja rezultātu. "Eintracht" soda laukumā vairāku pretinieku ielenkumā Rubens Loftuss-Čīks atdeva piespēli Pedro, kurš no apmēram 13 metriem raidīja bumbu mērķī. Otrajā puslaikā viesiem bija izteikts pārsvars, kuru gan vārtu guvumā neizdevās pārvērst, duelim noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Atbildes mači notiks pēc nedēļas, uzvarētājām divu spēļu summā iekļūstot finālā.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu