Turku valodas "Twitter" konts cenzē Kantera statistiku; NBA pārtrauc sadarbību

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Eness Kanters
Eness Kanters Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) lēmusi pārtraukt sadarbību ar līgas "Twitter" konta turku valodā uzturētājiem, kuri tīšuprāt ignorēja Portlendas "Trail Blazers" centra spēlētāja Enesa Kantera sniegumu.

Pašlaik 26 gadus vecais Kanters jau ilgu laiku pazīstams kā Turcijas prezidenta Tajipa Erdoana kritiķis. Aizpērn Turcijas amatpersonas anulēja Kantera pasi, kā arī tika izsniegts basketbolista aresta orderis, jo viņš pauda atbalstu ASV dzīvojošam musulmaņu sludinātājam Fetullam Gilenam, kuru Ankara apsūdzējusi 2016.gadā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā. Pērn par Gilena atbalstīšanu Enesa Kantera tēvam Mehmetam tika piespriests 15 gadu cietumsods.

Kanters trešdien ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām palīdzēja "Trail Blazers" komandai NBA izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla otrajā spēlē ar 97:90 pārspēt Denveras "Nuggets". Pēc mača NBA ietvītoja par spēles statistikas līderiem, bet NBA konts turku valodā "@NBATurkiye" klusēja par Kantera sniegumu.

"Fani Turcijā izslēgšanas turnīra mačus ar Kantera un "Trail Blazers" dalību var vērot "NBA League Pass" un "NBA TV International"," paziņoja NBA komisāra vietnieks Marks Teitams. "NBA Turcijas kontu pārvaldīja vietējā kompānija un mēs pārtraucam šo sadarbību."

Kanters izslēgšanas turnīrā septiņos mačos vidēji guvis 15,3 punktus un izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas, aizvadot savu labāko "play-off" karjerā. Savukārt regulārajā čempionātā, ņemot vērā arī mačus Ņujorkas "Knicks" rindās, viņam 67 dueļos caurmērā bija 13,7 punkti un 9,8 bumbas zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu