Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" arī nākamsezon spēlēs Špenglera kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latviešu aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" arī nākamajā sezonā piedalīsies prestižajā Špenglera kausa izcīņā, ziņo Čehijas augstākās hokeja līgas klubs.

Tiesa, vēl nav zināms, vai Galviņš nākamajā sezonā turpinās karjeru "Ocelārži" komandā, ar kuru pagājušajā nedēļā kļuva par Čehijas čempionu.

Šosezon "Ocelārži" Špenglera kausā apakšgrupā cieta divus zaudējumus un ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās "Davos" vienībai.

Nākamajā sezonā Špenglera kausa turnīrā, kas tradicionāli norisinās gada beigās, bez sacensību saimnieces "Davos" apstiprināta arī "Ambri-Piotta", Ufas "Salavat Julajev" un Kanādas hokejistu komandas dalība.

Šajā sezonā Špenglera kausā triumfēja Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa".

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas šosezon notika jau 92.reizi. "Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir turnīra rekords, bet aiz tām seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedalījās 2011.gadā un aizpērn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu