Latvijas regbija izlases jaunais galvenais treneris ar uzvaru debitē pie komandas stūres

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas regbija izlase. Ilustratīvs attēls.
Latvijas regbija izlase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas klasiskā regbija izlase sestdien Baldonē ar 38:3 (19:3) pārspēja Dāniju, tādējādi atgriežoties Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmajā konferencē.

Šajā duelī izlases galvenā trenera amatā debitēja brits Gerijs Vokers, kurš ir vien ceturtais Latvijas valstsvienības vadītājs vēsturē. Vokers galvenā trenera amatā aizstājis Sergeju Lisko, kurš izlasi vadīja kopš 2012.gada.

Ar trīs piezemējumiem savā 50.spēlē izlasē izcēlās Guntis Cirša.

Jau spēles sākumā Cirša izcēlās ar piezemējumu, bet realizāciju izpildīja Roberts Davidsons, tādējādi latviešiem panākot 7:0. Pēc piecām minūtēm vēlreiz bumbu aiz galalīnijas aiznesa arī Ivo Kapiņš, bet realizāciju no asa leņķa neizmantoja R.Davidsons - 12:0.

Dāņi pamazām iekaroja laukuma teritoriju un ar soda sitienu trīs punktus atspēlēja, taču latvieši ātri vien ar komandas darbu bumbu nogādāja ieskaites laukumā, pie piezemējuma tiekot Ciršam, turklāt realizāciju izmantoja R.Davidsons, kas jau deva 19:3 Latvijas izlases labā. Puslaika otrā puse bija krietni mierīgāka, Latvijai veiksmīgi spēlējot aizsardzībā, kas neļāva dāņiem gūt punktus.

Otrā puslaika otrajā minūtē vēl vienu piezemējumu veica Cirša, kamēr R.Davidsons izmantoja realiāciju, kas deva jau 26:3 Latvijas izlases labā. Turklāt, ar ceturto piezemējumu Latvija nodrošināja bonusa punktu kopvērtējuma tabulā. Spēles 68.minūtē Elmārs Šefanovskis sarūpēja Latvijai nākamo pieziemējumu, bet R.Davidsons atzīmējās ar kārtējo realizāciju - 33:3.

Spēles pēdējās minūtēs bumbu aiz gala līnijas nogādāja arī Roberts Miksons, Latvijai svinot pārliecinošu uzvaru ar 38:3.

Latvijas izlase pērn pavasarī aizvadīja neveiksmīgas spēles un izkrita uz otro konferenci, kas ir viena no vājākajām Eiropā. Tagad tā spēkojas ar izlasēm, kas pasaules rangā ir aiz Latvijas - šī cikla ievadā rudenī Latvija ar 24:7 uzvarēja Somiju un ar 26:20 apspēlēja Austriju.

Trešajā spēlē pasaules ranga 57.vietā esošā Latvija uzņēma Dāniju, kas atrodas 79.pozīcijā. Dāņi pagājušajā sestdienā mājās ar 37:7 sagrāva Austriju.

Latvija apakšgrupā trīs spēlēs iekrājusi 14 punktus, kamēr Dānijai četros mačos ir 11 punkti, bet viņiem šajā sezonā cīņas jau noslēgušās.

Šīs zonas turnīru Latvija noslēgs 25.maijā ar maču pret Norvēģiju.

Abas komandas līdz šim tikušās septiņas reizes, Latvijas izlasei svinot četras uzvaras. Tika uzvarēts pirmajā mačā 1994.gadā Rīgā (14:0), bet tam sekoja trīs neveiksmes, tomēr kopš 2006.gada Latvija atkal ir uz uzvaru takas. Iepriekšējās divas spēles notika 2012./14. gada ciklā, kad tika gūtas divas uzvaras ar 27:15 un ar 16:9.

Latvijai šī spēle būs vēsturiska, jo galvenā trenera amatā debitēja anglis Vokers, kļūstot tikai par ceturto speciālistu vēsturē, kurš vadījis Latvijas klasiskā regbija izlasi, aiz Ulda Bautra, Vladimira Ņikonova un Lisko.

Latvijas regbija izlases sastāvs mačam pret Dāniju:

Guntis Cirša, Māris Robežnieks, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Edgars Cīrulis (visi - "Miesnieki"), Ingus Aivars, Māris Streikišs, Ruslans Kotļevs (visi - "Eži"), Janeks Taškāns, Ainārs Bērziņš, Ivo Kapiņš, Vigo Valdavs, Kaspars Briedis, Dāvids Bērtiņš, Roberts Miksons, Niks Voitečko, Valters Raņķis (visi - "Livonia"), Andrejs Borisovs, Artūrs Perihs, Emīls Zerafims (visi - "Jūrmala"), Tomass Davidsons, Viljams Davidsons (abi - Prestonas "Grasshoppers", Anglija), Dāvis Bojārs ("Fēnikss"), Roberts Davidsons (Šēfildas "Tigers", Anglija), Endrū Šteinbergs ("Blaydon", Anglija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu